Razboi in Ucraina, ziua 29.

Presa din Ucraina sutine ca, in Harkov, oameni care stateau la coada pentru ajutor umanitar ar fi fost atacati, noteaza Nexta.

Fortele Armate ale Ucrainei anunta ca 80% din orasul Irpen ar fi fost eliberat de armata ucraineana, noteaza Nexta.

Dmitro Kuleba a facut apel la statele europene sa ignore decizia Rusiei de a plati gazele rusesti livrate in UE in ruble

”Daca vreo tara din UE accepta solicitarile umilitoare ale lui Putin de a plati petrolul si gazele in ruble, ar fi si cum ar ajuta Ucraina cu o mana, iar cu cealalta ar ajuta rusii sa omoare ucraineni. Fac apel la tarile competente sa faca o alegere inteleapta si responsabila”, a declarat ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, pe Twitter.

24-03-2022 14:32
Stoltenberg ar putea ramane secretar general NATO inca un an

loading...
Alianta Nord-Atlantica vrea ca Jens Stoltenberg sa mai ramana un an la conducerea NATO, dezvaluie doua publicatii norvegiene, relateaza The Associated Press. Actualul mandat al lui Stoltenberg la NATO ar urma sa se incheie catre sfarsitul acestui an. Insa potrivit postului norvegan TV2 si cotidianului Dagens Naeringsliv, statele membre NATO sustin o prelungire cu un an a mandatului norveganului, conform News.ro.

24-03-2022 14:12
Kremlinul: Boris Johnson este cel activ lider anti rus
Premierul britanic, Boris Johnson, este „cel mai activ” lider anti-rus, a spus Kremlinul, relateaza The Guardian, citand RIA Novosti. Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a fost citat de agentia de presa rusa: “Cat despre domnul Johnson, il vedem drept cel mai activ participant la cursa pentru a fi anti-rus. Va duce la o fundatura a politicii externe”.

24-03-2022 13:49
Mesajul NATO in ziua summitului

“NATO nu va tolera niciun atac asupra suveranitatii sau integritatii teritoriale a Aliatilor. Ne-am activat planurile de aparare pentru a proteja Alianta, am crescut pregatirea si am desfasurat trupe de pe ambele maluri ale Atlanticului”, a transmis Alianta pe contul oficial de Twitter.

24-03-2022 13:47
Zelenski: Dupa un asemenea razboi niciodata sa nu ne mai spuneti ca armata noastra nu indeplineste standardele NATO
Zelenski le-a transmis membrilor NATO ca Alianta inca poate preveni moartea ucrainenilor in urma atacurilor rusesti. Intr-o videoconferinta, el i le-a spus aliatilor NATO ca Ucraina cere doar 1% din avioanele si tancurile NATO pentru a o ajuta sa se apere de agresiunea rusa.

„Dupa un asemenea razboi impotriva Rusiei, va rog, niciodata, niciodata sa nu ne mai spuneti ca armata noastra nu indeplineste standardele NATO”, a mai spus Zelenski, conform The Kyiv Independent

sursa: protv.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro