Revin restrictiile in Romania?

Alexandru Rafila trage un semnal de alarma privind evolutia pandemiei in Romania. Ministrul Sanatatii a declarat ca dupa relaxarea restrictiilor s-a intensificat transmiterea virusului SARS-COV-2.

Alexandru Rafila, semnal de alarma privind evolutia pandemiei in Romania. Ministrul Sanatatii a declarat ca, desi numarul infectarilor cu coronavirus este in crestere, momentan nu se ia in calcul impunerea din nou a restrictiilor.

Ministrul Sanatatii a declarat ca incepand cu data de 9 martie, ziua in care Romania a renuntat la restrictii, s-a intensificat transmiterea virusului SARS-COV-2. Rafila a mai precizat ca indicat ar fi fost ca renuntarea la restrictii sa se faca etapizat.

„Nu e vorba de valul 6, este vorba despte continuarea valului 5, datorita faptului ca lumea a simtit acesta eliberare legata de orice fel de precautii. Incepand cu 9 martie s-a intensificat transmiterea. Cred ca perioada restrictiilor a trecut. Ne aflam in perioada in care responsabilitatea si informarea corecta sunt raspunsurile la acest val.

loading...
Incurajam testarea, am pastrat toate masurile medicale care sa nu permita o crestere a numarului de cazuri grave.

Propunerea noastra de ridicare etapizata a restrictiilor ar fi controlat mai bine numarul de cazuri. Ma refer la utilizarea mastii in continuare in spatiile interioare si in mijloacele de transport. Cred ca asta ar fi incetinit transmiterea. Acum ne aflam din nou la o rata de reproducere a infectiei in jur de 1, probabil ca o sa depasim si aceasta rata. Important este sa o tinem sub control. Instaurarea unor restrictii depaseste competenta si puterea Ministerului Sanatatii. Continuam sa recomandam oamenilor sa poarte masca atunci cand se afla in mijloacele de transport in comuna, sa mentina distanta, sa se spele pe maini.

Ne bazam pe responsabilitate, pe informare, poate o sa avem mai mare succes”, a declarat ministrul Sanatatii la Romania Tv.

In ultimele 24 de ore au fost inregistrate 5.140 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID –19), cu 2.904 mai multe fata de ziua anterioara. 623 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienti reinfectati, testati pozitiv la o perioada mai mare de 90 de zile dupa prima infectare, potrivit MS.

Distinct de cazurile nou confirmate, in urma retestarii pacientilor care erau deja pozitivi, 391 de persoane au
fost reconfirmate pozitiv.

In unitatile sanitare de profil, numarul de persoane internate in sectii cu COVID-19 este de 2.858 cu 184 mai putin fata de ziua anterioara. De asemenea, la ATI sunt internate 443 de persoane, cu 12 mai putin decat in ziua anterioara. Dintre cei 443 de pacienti internati la ATI, 395 sunt nevaccinati.

Din totalul pacientilor internati, 204 sunt minori, 202 fiind internati in sectii, cu 10 mai putin decat in ziua anterioara si 2 la ATI, cu 1 mai putin decat in ziua anterioara.

sursa: romaniatv.net

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro