Rusia ar putea incerca sa puna in aplicare “scenariul coreean” in Ucraina

Rusia ar putea incerca sa puna in aplicare asa-numitul “scenariu coreean” pe teritoriul ucrainean. Ocupantii vor incerca sa acapareze o parte din teritoriile ucrainene si sa creeze din acestea singura cvasi-entitate care se va opune Ucrainei.

De asemenea, Kremlinul nu a renuntat la intentia de a crea un coridor terestru din Rusia continentala pana in Crimeea. Acest lucru a fost declarat de seful Directiei principale de informatii a Ministerului Apararii din Ucraina, Kirill Budanov, citat de Obozrevatel.

Budanov a mentionat ca esecurile armatei de ocupatie din Ucraina au fortat conducerea politico-militara de varf a Federatiei Ruse sa schimbe principalele directii de atac si sa se concentreze in sudul si estul teritoriului ucrainean.

Sursa citata noteaza ca Putin vrea sa creeze un coridor terestru catre Crimeea, acest aspect fiind inca relevant pentru Federatia Rusa. Dar, pentru a atinge acest obiectiv, este esential ca Rusia sa captureze Mariupolul incercuit. Iar orasul, in ciuda a tot ceea ce se intampla, continua sa reziste.

Serviciile de informatii inregistreaza, de asemenea, incercari de a crea o singura structura cvasi-statala in teritoriile ocupate din sudul si estul Ucrainei.

loading...
Rusii ar putea forta oamenii sa renunte la grivna
“Ocupantii vor incerca sa reuneasca teritoriile ocupate intr-o singura formatiune cvasi-statala, pe care o vor opune Ucrainei independente. Vedem deja o incercare de a crea autoritati ‘paralele’ in teritoriile ocupate si de a forta oamenii sa renunte la grivna (moneda nationala a Ucrainei). Poate ca vor dori sa negocieze acest lucru la nivel international. Dar rezistenta si mitingurile cetatenilor nostri in teritoriile ocupate, contraatacurile fortelor armate ale Ucrainei si eliberarea treptata – complica semnificativ punerea in aplicare a planurilor inamicului. In plus, sezonul safariului partizanilor ucraineni in toata regula este pe cale sa inceapa. Apoi, pentru rusi va exista un singur scenariu real – cum sa supravietuiasca”, a rezumat Budanov.

Scenariul coreean
“Dupa esecurile din apropierea Kievului si imposibilitatea de a rasturna guvernul Ucrainei, Putin schimba deja principalele directii operationale – acestea sunt sudul si estul. Exista motive sa credem ca el ia in considerare scenariul ‘coreean’ in Ucraina. Adica, el va incerca sa impuna o linie de distributie intre regiunile neocupate si cele ocupate ale tarilor noastre. De fapt, aceasta este o incercare de a crea Coreea de Nord si Coreea de Sud in Ucraina. La urma urmei, el nu este cu siguranta la putere pentru a inghiti intregul stat”, a declarat Budanov.

sursa: protv.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro