Rusia spune ca SUA antreneaza pasari migratoare in Ucraina, pentru a trimite „arme biologice” in tara lor.

Oficialii rusi au anuntat ca SUA antreneaza pasari migratoare in Ucraina, pentru a trimite „arme biologice” in Rusia. Detaliile „proiectului secret” de care nu s-a auzit pana acum.

Propaganda ruseasca nu se opreste aici. Rusia afirma tare si raspicat ca America antreneaza pasari migratoare pentru a trimite o „arma biologica” in Rusia. Agentiile de presa de stat au preluat informatia data chiar de Ministerul rus al Apararii si au detaliat asa-zisul „proiect secret”.

Se pare ca noi informatii false sunt raspandite chiar de Ministerul rus al Aparariii. Reprezentantii institutiei afirma ca SUA pregatesc un „proiect secret” prin care dezvolta o tulpina de gripa in laboratoare din Kiev, Harkov si Odesa, pe care ar vrea sa o raspandeasca in Rusia cu ajutorul liliecilor si pasarilor migratoare.

Conform oficialilor rusi, dezvoltatorii de arme biologice ar spera sa raspandeasca tulpina de gripa H5N1 „ cu o rata a mortalitatii de 50%” si boala Newcastle, asemanatoare cu gripa aviara. In cadrul unuia dintre scenarii, pentru realizarea obiectivului ar urma sa fie folosite doua specii de pasari, a caror ruta de zbor pentru iarna trece pe teritoriul Rusiei, sustine propaganda rusa, potrivit pravda.com.ua.

loading...
Ministerul rus al Apararii raspandeste zvonul peste tot si nu se opreste doar la scenarii. Politicienii au distribuit harti si texte, inclusiv stema SUA si fotografii cu pasari.

De asemenea, Rusia sustine ca ar fi prins pasari infectate eliberate din asa-numita „Rezervatie Herson” din regiunile Ivanovo si Voronezh. Nu s-a dat nicio dovada elocventa in acest sens.

O alta ipoteza lansata de ei este ca SUA experimenteaza cu „coronavirusul liliecilor” pentru a crea arme biologice in Ucraina.

Prin aceste informatii false, Rusia incearca sa reinvie o conspiratie veche conform careia exista laboratoare militare americane in Ucraina care dezvolta capacitati de razboi biologic, potrivit Newsweek.

Acest tip de informatii a fost negat de mai multi oficiali americani si presedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

sursa: kanald

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro