S-a incheiat a treia runda de negocieri dintre Rusia si Ucraina.

S-a incheiat a treia runda de negocieri dintre Rusia si Ucraina. Cele doua delagatii s-au intalnit in Belarus pentru a discuta pacea. Care sunt rezultatele si ce s-a stabilit cu privire la razboi.

?A treia runda de negocieri ruso-ucrainene s-a incheiat, partile inregistrand „cateva cateva rezultate” in privinta culoarelor umanitare, a declarat Mikhailo Podoliak, membru al delegatiei ucrainene.

Am obtinut cateva rezultate pozitive in ceea ce priveste culoarele umanitare”, a scris el pe Twitter.

Un negociator rus a declarat, citat de AFP, ca noua runda de negocieri nu a fost la „nivelul asteptarilor”.

„Speram ca data viitoare vom putea realiza un progres mai mare”, a spus Vladimir Medinski in timpul unui briefing de presa difuzat de postul de stat rus Rossia 24.
Negocierile desfasurate luni au avut loc la Belovejskaia Puscea, o localitate din regiunea Brest, in apropiere de frontiera cu Polonia, unde s-a tinut si a doua runda de negocieri. Conform agentie Interfax, pe agenda discutiilor sunt trei grupuri de teme majore, respectiv solutionarea politica a conflictului, aspectele umanitare si chestiunile militare

loading...
Potrivit unor surse apropiate ale celor doua delegatii, Rusia ar fi propus ca Volodimir Zelenski sa ramana presedinte al Ucrainei, dar doar de forma. De asemenea, Vladimir Putin ar vrea ca premier al tarii sa fie Yuriy Boiko, un apropiat al Moscovei.

Rusia vrea ca Ucraina sa recunoasca republicile Luhansk si Donetk, dar si renuntarea de a intra in NATO. Cele doua delegatii s-au intalnit acum pentru a negocia pacea, in Belarus.

Conditiile impuse de rusi au fost aflate de presedintele Volodimir Zelenski, dar liderul Ucrainei ar fi raspuns cu „nu” la toate aceste propuneri.

sursa: kanald

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro