Traian Basescu trebuie sa paraseasca locuinta de la RA-APPS.

Traian Basescu a fost anuntat de RA-APPS ca trebuie sa paraseasca in 60 de zile vila din Primaverii, primita de la stat dupa incheierea celui de-al doilea mandat.

Fostul presedinte al tarii a anuntat insa ca pleaca de buna voie. Acesta nu mai poate folosi locuinta dupa ce instanta suprema l-a declarat colaborator al Securitatii. Decizia instantei i-a provocat si probleme de sanatate, la finalul saptamanii trecute. Acum se simte mai bine.

Apropiati ai fostului presedinte sustin ca acesta a fost puternic afectat de decizia Inaltei Curti. La finalul saptamanii trecute a suferit un atac de panica si a fost dus la un spital din Bruxelles pentru investigatii. Colegii care au vorbit cu el spun ca acum se simte bine, dar ca va lipsi pentru o saptamana de la lucrarile Parlamentului european.

Rares Bogdan, europarlamentar: „Era foarte suparat, acum se simte bine, am vorbit cu el duminica, o sa se poata intoarce la munca.”

loading...
Pe de alta parte, cei din Partidul Popular European nu exclud ca in perioada urmatoare Traian Basescu sa anunte ca se retrage din PPE. Unii politicieni considera ca atunci cand instanta a decis ca a fost colaborator al Securitatii i-a fost semnata retragerea din politica la nivel inalt.

Decizia de colaborator al fostei Securitati a atras dupa sine pierderea privilegiilor pe care Traian Basescu le avea ca fost sef de stat. Serviciul de Protectie si Paza i-a retras imediat ofiterii, iar odata cu acestia a pierdut si masina aflata la dispozitie permanent. Traian Basescu nu va mai avea nici pensie speciala. Potrivit celei mai recente declaratii de avere, acesta incasa 202 mii de lei anual, bani pe langa pensia obtinuta pe baza contributivitatii.

Din 2105, Traian Basescu impreuna cu sotia sa locuiesc intr-o casa din cartierul Primaverii. Se afla in apropierea resedintei actualului presedinte, dar si locuintelor destinate altor oficiali. Casa este proprietate de stat, rezervata fostilor presedinti sau premieri. Traian Basescu a pierdut dreptul de a sta acolo si a anuntat deja conducerea RAAPPS, regia care detine vila, ca urmeaza sa se mute. De altfel, si institutia l-a notificat ca are 60 de zile sa elibereze spatiul.

In declaratia de avere a lui Traian Basescu apare un apartament de 250 de mp pe care il detine din 2003 impreuna cu sotia. Cei doi au doua masini, bijuterii, ceasuri si tablouri in valoare de 271 de mii de euro, aproximativ 246 de mii de euro in conturi, venituri din dividende, din titluri de stat si din terenul de la Nana.

sursa: protv.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro