Zelenski rade de Putin: Rusii sunt furnizorul Ucrainei de arme, pentru ca le pierd in lupte

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a luat in ras capacitatrea militara a Rusiei, afirmand ca trupele rusesti sunt furnizorul de arme al Ucrainei, deoarece multe dintre armele lor au fost capturate sau abandonate.

“Ca si pana acum, inamicul este confuz. Nu se asteptau la o asemenea rezistenta. Soldatii lor stiu asta. Ofiterii lor sunt constienti de asta. Fug de pe campul de lupta. Renunta la echipamente.”, a spus Zelenski despre trupele ruse intr-un mesaj video, marti, potrivit Insider.

”Luam trofeele si le folosim pentru a proteja Ucraina”, a adaugat el, folosind un termen pe care oficialii ucraineni l-au utilizat recent pentru a descrie echipamentul militar rus.

“Astazi, trupele ruse sunt, de fapt, unul dintre furnizorii de echipamente pentru armata noastra. Nu s-au gandit la asa ceva nici macar in cosmarurile lor”, a spus Zelenski.

De la inceputul invadarii Ucrainei de catre Rusia, pe 24 februarie, imagini si videoclipuri cu vehicule militare rusesti aparent abandonate sau capturate au aparut pe internet.

loading...
Fortele armate ale Ucrainei au declarat marti ca fortele ruse au pierdut 404 tancuri si 1.279 de vehicule blindate de transport de trupe de la inceputul conflictului. Nici Rusia, nici alte tari nu au confirmat aceste cifre.

Ministrul ucrainean al apararii, Oleksii Reznikov, a spus intr-o declaratie, saptamana trecuta, ca fabricile ucrainene s-au concentrat pe repararea echipamentelor rusesti avariate capturate in lupte.

“Producatorii si fabricile continua sa lucreze, indeplinind ordinele militare, reparand echipamente si transformand trofeele de razboi in arme. Pentru a lupta, tara trebuie sa munceasca, fiecare in locul lor”, a spus Reznikov in declaratie.

„In cele din urma, inamicul va fi ucis de armele lor”, a mai spus el.

sursa: protv.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro