Ambasadorul Estoniei in Ucraina: „Rusia are planuri militare impotriva noastra”

Ambasadorul Estoniei in Ucraina, Kaimo Kuusk, a declarat ca Rusia ameninta Estonia si are planuri militare impotriva ei.

Rusia ameninta Estonia (tara NATO) si are planuri militare impotriva tarii, dar Tallinn va continua sa ofere asistenta militara Ucrainei, care se opune invaziei rusesti si apara efectiv statele baltice pe teritoriul sau.

Kaimo Kuuska subliniaza ca Estonia nu va inceta niciodata sa ajute Ucraina, avand valori democratice comune, precum si pentru propria sa securitate.

“Am decis ca nu va vom lasa niciodata singuri. De asemenea, nu vom parasi nici alti prieteni care sunt, de asemenea, victime ale agresiunii. Suntem foarte pragmatici, de fapt. Suntem mici, dar vrem sa spunem ca suntem compacti. Stim ca apararea noastra incepe de la Donbas ”, a spus ambasadorul, potrivit Ukrinform.

loading...
Avand in vedere produsul intern brut (PIB), Estonia a promis cea mai mare asistenta pentru Ucraina dintre toate tarile lumii, mai noteaza sursa citata.

Ambasadorul Estoniei in Ucraina: „Rusii au planificat exercitii pe care vor sa le organizeze”
Kuusk a adaugat ca tara sa este gata sa imparta alimente si arme “cu prietenii nostri care ne protejeaza de fapt”.

?Stim ca Rusia are planuri militare impotriva noastra. Au planificat exercitii pe care vor sa le organizeze. Asa ca nu trebuie sa asteptam. Noi furnizam arme Ucrainei, iar fiecare racheta Javelin care loveste un tanc rusesc face ca amenintarea impotriva noastra sa fie mai mica”, a precizat diplomatul estonian.

Reamintim ca statele baltice intentioneaza sa continue sa isi mareasca bugetele pentru aparare – cel putin pana la 2,5% din produsul intern brut (PIB). Finantarea suplimentara va contribui la accelerarea consolidarii capacitatilor in domenii-cheie, inclusiv a proiectelor baltice comune.

Letonia, Lituania si Estonia vor continua sa coopereze in cadrul achizitiilor comune pentru a consolida apararea aeriana a statelor baltice. De asemenea, sunt in curs de elaborare proceduri comune pentru ca aceste state sa isi poata oferi reciproc asistenta militara si non-militara.

sursa: protv.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro