Boris Johnson a mers 600 de kilometri cu masina pentru a se intalni cu Zelenski la Kiev. Ce a vazut pe drum

Calatoria lui Boris Johnson la Kiev este o lovitura de imagine pentru premierul englez, care a fost disperat sa ajunga in Ucraina, scrie The Guardian. Johnson a este unul dintre principalii sustinatori ai Kievului de la invadarea Ucrainei de catre Rusia.

Situatia de securitate din capitala ucraineana s-a stabilizat dupa ce fortele ruse s-au retras din pozitiile lor pe 29 martie. Au abandonat orasele Bucea si Gostomel la nord-vest de Kiev si s-au retras in Belarus.

De atunci, atacurile de artilerie asupra orasului au incetat. Echipele de urgenta au curatat autostrazile si drumurile de explozibili si au remorcat vehiculele blindate rusesti distruse.

Cum calatoria cu avionul este imposibila, Boris Johnson a mers cu masina pana la Kiev, pornind cel mai probabil de undeva din estul Poloniei.

loading...
Este un traseu de 600 km de la granita polono-ucraineana, care trece de orasul Lviv.

Boris Johnson a vrut sa ajunga la Kiev pentru a-l intalni in persoana pe Zelenski
La periferia Kievului, Johnson va fi vazut tancuri rusesti aruncate in aer pe marginea drumului, precum si semne ironice de bun venit pictate de ucraineni, care spun: „Russia go fuck youself”.

Premierul Marii Britanii a calatorit in Ucraina pentru a-l intalni pe Zelenski in persoana „intr-o dovada de solidaritate cu poporul ucrainean”, a transmis sambata Downing Street, la scurt timp dupa ce Ambasada Ucrainei in Marea Britanie a publicat o poza de la intalnirea surpriza dintre cei doi.

Johnson este o figura populara la Kiev dupa ce a livrat armatei ucrainene arme antitanc vitale, respectiv sistemul NLAW fabricat in Suedia. Presedintele Zelenskiy a laudat in mod repetat sprijinul ferm al Marii Britanii.

Un numar tot mai mare de politicieni europeni de rang inalt fac acum aceasta calatorie grea. Vineri, presedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a vizitat Ucraina impreuna cu adjunctul ei, Josep Borrell.

sursa: protv.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro