Boris Johnson exulta la Kiev

Marea Britanie va trimite 120 de vehicule blindate si noi sisteme de rachete anti-nava pentru a sprijini Ucraina, a anuntat, sambata, Downing Street in urma discutiilor dintre premierul Boris Johnson si presedintele ucrainean Volodimir Zelenski, de la Kiev.

”Ucraina a sfidat sortii si a respins fortele rusesti de la portile Kievului, realizand cea mai mare fapta de arme din secolul XXI”, a declarat Boris Johnson, sambata, dupa intalnirea cu Volodimir Zelenski de la Kiev, potrivit unui comunicat transmis de cabinetul premierului britanic.

„Datorita conducerii hotarate a presedintelui Zelenski si a eroismului si curajului invincibil al poporului ucrainean, scopurile monstruoase ale lui Vladimir Putin sunt zadarnicite„, a adaugat Boris Johnson.

Acesta a anuntat o noua asistenta militara de 120 de vehicule blindate si noi sisteme de rachete anti-nava, pentru a sprijini Ucraina in aceasta faza cruciala, in timp ce asaltul ilegal al Rusiei continua.

Potrivit oficialilor britanici, nou ajutor se adauga la echipamentele militare de inalta calitate in valoare de 100 de milioane de lire sterline anuntate ieri, inclusiv mai multe rachete antiaeriene Starstreak, alte 800 de rachete antitanc si munitii de inalta tehnologie pentru lovituri de precizie.

loading...
Johnson a confirmat, de asemenea, un sprijin economic suplimentar, garantand o suma suplimentara de 500 de milioane de dolari (385 de milioane de lire sterline) in cadrul imprumuturilor acordate Ucrainei de Banca Mondiala, ceea ce face ca garantia noastra totala pentru imprumuturi sa ajunga la 1 miliard de dolari. Aceasta suma se adauga la cele 394 de milioane de lire sterline pe care Regatul Unit le-a oferit sub forma de granturi si va contribui la asigurarea in continuare a serviciilor umanitare vitale pentru ucraineni.

Anterior, un purtator de cuvant a declarat ca premierul a calatorit la Kiev pentru a stabili „un nou pachet de ajutor financiar si militar”.

sursa: romaniatv.net

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro