Cantaretul de manele Jador il acuza pe primarul Timisoarei de rasism

Un cantaret de manele il acuza de discriminare pe primarul Timisoarei, Dominic Fritz, precum si pe timisoreni, pentru ca nu a reusit sa incheie un contract cu Filarmonica Timisoara, ca sa sutina acolo un concert de manele.

Este vorba despre cantaretul de manele Jador, care ar fi vrut sa cante la Filarmonica Timisoara, unde, de altfel, deja incepuse sa vanda online bilete pentru un spectacol pe 17 mai, chiar daca nu avea un contract incheiat in acest sens, potrivit publicatiei online Timis Online.

Zvonurile ca la Filarmonica Banatul Timisoara urma sa aiba loc un concert de manele au fost infirmate rapid chiar de catre conducerea Filarmonicii, intr-un mesaj pe Facebook.

”Stimata audienta, Informatia care circula in presa despre sustinerea unui concert de alt gen muzical decat cel promovat de institutia noastra este una falsa. Desi incurajam dragostea pentru muzica in toate formele sale, credem ca, in functie de complexitatea si dinamica evenimentelor, exista spatii mai mult sau mai putin adecvate pentru a surprinde valoarea diferitelor acte artistice propuse.

Ne pare rau pentru aceasta dezinformare, dar avem increderea ca publicul Filarmonicii Banatul si nu numai cunoaste agenda artistica propusa si isi poate fundamenta concluziile in baza experientelor de pana acum.

loading...
Atentia fata de imaginea institutiei este o valoare importanta pentru noi, avand grija ca demnitatea tuturor artistilor sa fie respectata – atat prin incurajarea sustinerii concertelor in spatii adecvate conceptelor artistice propuse, cat si prin asocierile asumate.

Misiunea noastra ramane aceea de a integra, insufla si incuraja, prin interpretare si educatie, pasiunea pe tot parcursul vietii pentru muzica clasica, devenind o institutie muzicala de referinta.

Va multumim!” – a transmis conducerea Filarmonicii.

Nu a durat mult si cantaretul de manele Jador a reactionat pe retelele de socializare, lansand acuzatii la adresa primarului Timisoarei si a timisorenilor, pe care i-a acuzat de rasism.

El sustine ca i s-a refuzat organizarea concertului de manele la Filarmonica Timisoara din cauza faptului ca este ”tigan” si ca ”poate sunt prea negru si ii deranjeaza”.

Totodata, Jador i-a transmis primarului Fritz ca el a facut o facultate si un master, ca si-a ”depasit conditia”, iar in versurile sale nu sunt ”greseli gramaticale”, ”pentru ca muzica pe care o fac nu gasiti dezacorduri”.

Mesajul lui Jador:

”In ultima vreme, m-au sunat majoritatea televiziunilor de la noi, de fapt toate televiziunile de la noi, pe subiectul ca Filarmonica de la Timisoara nu m-ar lasa pe mine sa cant acolo. Iti dai seama, mi-am dat seama din start. Tigan, manele. Primarul, am inteles ca nu a fost de acord, si cu o fata, Roxana, care a facut consiliu special pentru Jador, sa nu vina acolo.

Ba, ce vreau eu sa spun e ca oricum nu o sa mai vin niciodata la Timisoara sa cant, in orasul Timisoara nu o sa mai vreau sa cant vreodata, pentru ca mi se pare ca sunt niste oameni care…

Da, sunt tigan si ma bucur ca sunt. Si mi-am depasit conditia, am facut o facultate, domnule primar. Si am facut un master, doamna … Am incercat sa-mi depasesc conditia pentru ca e greu sa pleci de pe camp, cu oile si sa ajungi Jador… Este foarte greu, domnu primar. Nu stiu daca vi s-a intamplat sau poate dumneavoastra sunteti in asentiment cu mine, dar … sper cu acest mesj, cu oamenii din Timisoara care discrimineaza tiganii sau un gen muzical, nu stiu ce discrimineaza oamenii astia, pentru ca iti dai seama, nu-mi dau seama care este motivul principal. Needucatia mea sau nu stiu ce aspecte, poate am parul prea negru, poate sunt prea negru si ii deranjeaza. Pentru ca muzica pe care o fac nu gasiti dezacorduri, domnu primar, nu o sa gasiti niciodata greseli gramaticale. Ori de altfel, care ar fi? Ritmul va deranjeaza? In fine. Suntem romani cu totii.” – a transmis cantaretul de manele.

In replica, primarul Dominic Fritz a transmis, dupa filmarea postata de canaretul de manele, potrviti tion.ro, ca poate si el isi doreste sa joace fotbal in Arena Nationala, ”dar asta nu inseamna ca incep sa vand bilete pentru un meci de acolo”.

”Filarmonica Banatul, desi in subordinea Consiliului Local Timisoara, are personalitate juridica proprie si directorul este perfect capabil sa ia decizii. Din cate am inteles din presa, domnul a inceput sa vanda bilete pentru un spatiu pentru care nu avea contract. Poate si eu imi doresc sa joc fotbal in Arena Nationala, dar asta nu inseamna ca incep sa vand bilete pentru un meci de acolo si sa ma plang de discriminare cand acest lucru nu este posibil“, a transnis edilul.

sursa: protv.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro