Cum a hotarat Ovidiu Cuncea sa devina preot

In 2019, Ovidiu Cuncea a divortat, dupa o casnicie de 21 de ani si a luat calea bisericii. Fostul actor a urmat Seminarul Teologic, acum de 30 de ani si i-a luat multi ani sa aleaga intre a merge pe calea preotiei sau a ramane actor. In cele din urma a ales sa fie preot si povesteste acum despre un moment special care i-a schimbat viata.

Ovidiu Cuncea a fost invitat la „Exclusiv VIP’, emisiunea lui Cristi Brancu de la Prima TV. Imbracat in sutana, fostul actor a povestit despre viata sa actuala si cum a decis sa renunte la actorie si sa devina preot. Mare parte din viata a fost prins intre Teologie si Teatru, dar nevoia de a fi si mai aproape de Dumnezeu a invins.

„Cand in inima intra credinta, incepi sa nu mai ai liniste. Eram in 1994, atunci am intrat la Seminarul Teologic, dar eu am mai dat si in 1983, dar am picat… atunci era si o perioada foarte ciudata. Toata lumea voia sa te indeparteze de Teologie. Era destul de complicat, atunci cand am dat examen a fost o chestie de curaj, de revolta, eu eram intre Teatru si Teologie…

Apoi multi colegi au facut Teologie, printre care si Silviu Biris, atunci era ca o chestie pe care o faceai cu mare curaj.

Stiu ca s-a facut sedinta publica sa ma dea afara din UTC si da, m-au dat afara. Pe tata, care lucra in Libia, l-au chemat si l-au luat la intrebari. Tata a zis atunci ca sotia a decis, ca el nu stia nimic, totul ca sa salveze situatia. Toata viata mea am avut dilema de a ma hotari intre Teatru si Teologie.’, a declarat el la Prima TV.

loading...
Ovidiu Cuncea a continuat seria dezvaluirilor si a povestit cum a vazut-o pe Maica Domnului, dar si ce i-a spus aceasta.

„A fost un moment de mare intimitate, aproape ca nu se vorbeste de lucrul acesta. Eram in cumpana daca sa mai fac pasul spre preotie si…stateam in rugaciune, in genunchi si aievea am vazut-o pe Maica Domnului care imi zicea sa nu imi fie frica.

Am vazut-o iesind din icoana. Si imi spunea: Nu iti fie frica, o sa slujesti fiului meu, Mantuitorul Hristos. Apoi mi-a luat toata frica. Chiar prietenii m-au intrebat apoi si le-am spus ca nu mai am frica. Acum m-am gandit ca mai am.

Mi-e frica ca nu cumva sa nu mai am bucuria clipei pe care o traiesc. Sa cunosti majoritatea lucrurilor si sa nu te mai bucuri.’, a mai completat fostul actor.

In aceasta perioada, inainte de Sarbatoarea Invierii, Ovidiu Cuncea tine post negru: „Toata saptamana asta nu mananc deloc, doar apa. Nu e usor, dar sper sa reusesc, ma rog la Dumnezeu sa reusesc’.

„Tatal meu m-a incurajat sa dau la Teatru, dar isi doreau sa fiu preot. M-ar fi vazut la o parohie apropiata de ei. Sunt primul actor al teatrelor din Romania care face si asta. Ii povesteam nelinistile mele lui Mircea Albulescu si imi spunea ca o sa fiu unic in felul acesta, ma incuraja. Inainte de hirotonie am vrut sa renunt.

Am fost hirotonit in Grecia, acolo mai erau inca trei episcopi. S-a creat o tensiune si am avut un sentiment ca daca deranjez sa nu mai fac. Apoi am ramas in rugaciune si s-a limpezit totul. Mult a contat sprijinul familiei. Cand eram diacon, sotia a spus: „Te-ai schimbat, esti alta persoana”. Fericit?… E complicata fericirea. Sunt implinit, echilibrat’ – a mai povestit Cuncea.

Ovidiu Cuncea este diacon la mai multe biserici din Capitala si s-a impacat cu decizia sotiei sale, Cristina, de a se separa. Chiar daca nu-si mai doreste o a doua casatorie, actorul spera sa mai simta, din nou, fiorii dragostei:

‘Probabil ca era mai rau sa fi trait inselat. Sufleteste, nu stiu daca si trupeste. Decat sa fi trait in minciuna, a fost mai bine asa. Nu stiu ce a fost acolo, n-am inteles inca.

La inceput m-am revoltat, m-am intrebat de ce s-a intamplat asta, dupa care mi-am dat seama ca nu are niciun rost. In jurul meu cerul e atat de mare si e loc pentru toata lumea, incat toata tristetea si amaraciunea trebuie sa le topesc in lumina.’ – a povestit Ovidiu Cuncea in emisiunea Refresh by Oana Turcu, de la Antena Stars, acum doi ani.

Ovidiu Cuncea si fosta sa sotie, Cristina, au impreuna doi copii mari, de 22 si 23 de ani, care au ales sa stea alaturi de tatal lor.

‘Ne vedem seara de seara, mancam impreuna dimineata, radem, ne intrebam ce am mai facut. Eu cu Sara (fiica lui – n.r.) avem aceeasi meserie (ambii sunt actori – n.r). Ea joaca si la Teatrul National. Avem multe lucruri comune. Copiii mei vor sa ma vada fericit. Vor sa-mi fie bine’ , a mai marturisit Ovidiu Cuncea.

sursa: viva.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro