Elena Udrea a fugit cu masina din tara! Ce a aparut pe site-ul Politiei Romane: Urmarire generala!

Elena Udrea a fugit din tara, dupa condamnarea primita. Ce a aparut acum pe site-ul Politiei Romane?

In urma cu doar cateva momente, oamenii legii au anuntat faptul ca Elena Udrea a fost prinsa. Fostul ministru se afla in Bulgaria la momentul in care politistii, dupa doar doua ore de cand a fost data in urmarire internationala, au oprit-o la punctul de trecere dintre Bulgaria si Grecia, in zona Kulata.

„In urma cooperarii dintre structurile specializate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne si autoritatile din Bulgaria, femeia, pe numele careia este emis un mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea, a fost depistata pe teritoriul Bulgariei. In continuare, se desfasoara activitati specifice, in vederea predarii femeii catre autoritatile din Romania”, a precizat IGPR prin intermediul unui comunicat.

UPDATE
Recent, Politia Romana a dat un comunicat publicitatii prin care a anuntat plecarea Elenei Udrea din Romania.

Conform informatiilor, fostul ministru a iesit din tara joi dimineata, 7 aprilie, inainte ca procurorii de caz sa ia decizia sentintei definitive.
Totodata, se precizeaza si faptul ca la momentul respectiv, pe numele Elenei Udrea nu era dispusa nicio masura prin care sa i se interzica dreptul la libera circulatie, ceea ce i-a permis sa paraseasca tara.

loading...
”Persoana in cauza a parasit teritoriul tarii in cursul diminetii de 07.04.2022, pe cale terestra, in mod legal, deoarece nu avea restrictionat dreptul la libera circulatie de catre institutiile competente.
Precizam faptul ca, Politia de Frontiera Romana pune in aplicare, potrivit atributiilor stabilite de legislatia nationala privind organizarea si functionarea institutiei, masurile de restrictionare a dreptului la libera circulatie a persoanelor in conditiile art. 40-41 din Legea 248/2005 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate, cu modificarile si completarile ulterioare.
Astfel, din punct de vedere al atributiilor institutionale, daca o persoana, cetatean roman, se prezinta la iesirea din tara si indeplineste conditiile prevazute de legislatia in domeniu, acesteia i se permite continuarea calatoriei”, precizeaza Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Giurgiu.

Dupa ce a fost condamnata la sase ani de inchisoare in dosarul ”Gala Bute”, Elena Udrea a fugit din tara.

Aceasta este stirea momentului in Romania.

Fostul ministru al Turismului, dupa ce a primit de la Inalta Curte de Casatie si Justitie sase ani de pedeapsa cu executare a disparut de pe teritoriul tarii noastre.

Pentru ca instanta a respins contestatia de anulare a pedepsei formulata de inculpata, decizia fiind una definitiva, oamenii legii au mers acasa la Elena Udrea.

Odata ajunsi in Corbeanca, acolo unde locuieste Elena Udrea, oamenii legi veniti la vila acesteia pentru a pune in executare sentinta data astazi de cei cinci magistrati, prin vot majoritar, au descoperit ca partenera lui Adrian Alexandrov nu se afla la domiciuliu. In ciuda faptului ca, imediat dupa primirea sentintei, avocatul Elenei Udrea a declarat ca aceasta se afla in tara sau… se afla.

Acum, conform surselor G4Media, Elena Udrea se pare ca ar fi iesit deja din tara, prin Vama Giurgiu, pe numele sau fiind incepute procedurile de urmarire internationala. De asemenea, pe site-ul Politiei Romane, la sectiunea persoane urmarite, se regaseste si numele fostului ministru.

”Impotriva numitei Udrea Elena- Gabriela a fost emis mandatul de executare a pedepsei inchisorii nr. 44 din 05.06.2018 de catre Tribunalul Bucuresti- Sectia I Penala, fiind condamnata la 6 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita si abuz in serviciu”, se arata pe site-ul Politiei Romane.

Va reamintim ca Elena Udrea a fost condamnata la sase ani de inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita si abuz in serviciu. Aceasta pedeapsa a primit-o fostul sef al Ministerului de Turism in anul 2018, insa Curtea Constitutionala a decis atunci ca sentinta a fost data de un complet nelegal. De altfel, nu este pentru prima data cand Elena Udrea ar parasi in astfel de conditii Romania. Si atunci, Udrea se afla in Costa Rica, acolo unde obtinuse statutul de refugiat.

“Nu stiu daca ma predau sau vin ei sa ma ia”, a declarat Elena Udrea, inainte ca instanta de judecata sa ia decizia definitiva in ceea ce priveste implicarea sa in dosarul „Gala Bute”, noteaza romanniatv.net.

sursa: wowbiz.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro