Elena Udrea s-a plans judecatorilor bulgari

Elena Udrea ajunge astazi din nou in fata judecatorilor din Bulgaria si le va cere sa o lase libera.

Elena Udrea va incerca sa demonstreze ca nu are de gand sa fuga si va aduce acte care dovedesc ca a inchiriat o locuinta in Bulgaria pentru urmatorii sapte ani.

Judecatorii de acolo au cerut informatii autoritatilor de la noi din tara legate de conditiile de detentie in care a stat fostul Ministru al turismului. Si asta pentru ca Elena Udrea a spus ca nu vrea sa fie extradata in Romania din cauza conditiilor proaste din inchisorile de la noi.

De aceea instanta din Bulgaria a decis sa ceara lamuriri autoritatilor romane despre conditiile de detentie. In plus, in fata judecatorilor, Elena Udrea a explicat si de ce este persecutata.

loading...
”As spune distinsului tribunal ca este o ocazie nu doar de a solutiona o cerere de extradare si de a scrie istorie, deoarece cazul meu nu este doar unul cu justitia din Romania, este un caz care priveste justitia Europeana. (…) Decizia ICCJ a ajuns sa fie respinsa peste tot in Europa.

Nu mai tarziu de acum doua saptamani cereri de extradare in baza deciziei ICCJ au fost respinse in Belgia, in Grecia, acum cateva luni in Marea Britanie, nenumarate cazuri in Italia si Franta. Sunt sigura ca statul roman isi va retrage mandatul european. O sa fim in aceeasi situatie in care am fost acum trei ani doar ca intre timp eu stau in puscarie, un copil de trei ani sta singur acasa si viata mea continua sa fie distrusa de opt ani”, le-a marturisit fostul ministru magistratilor bulgari.

Astazi, Elena Udrea va mai avea un nou proces, de aceasta data la Inalta Curte din Sofia. Acolo urmeaza sa se dea o decizie definitiva privind mentinerea sau nu in arest a fostului Ministru al Turismului pana la extradarea in Romania.

sursa: kanald

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro