Judecatorii bulgari au decis! Elena Udrea va fi extradata in Romania

Elena Udrea are termen cinci zile pentru a face apel la decizia luata de inatanta din Sofia.

Elena Udrea a aflat, in sfarsit, decizia magistratilor bulgari in ceea ce priveste extradarea ei in Romania pentru a-si ispasi pedeapsa de 6 ani cu executare din dosarul „Gala Bute” data de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Astazi, o instanta din Sofia a acceptat cererea autoritatilor romane, care au cerut ca Elena Udrea sa fie adusa in Romania. Decizia, insa, nu este una cu executare, ci poate fi atacata cu apel in termen de cinci zile.

ICCJ a gasit-o pe Elena Udrea vinovata in dosarul „Gala Bute” si a decis ca aceasta sa-si petreaca urmatorii sase ani in spatele gratiilor.

In ziua in care magistratii romani au dat verdictului, fostul ministru pararsise deja tara. Ea a fost prinsa de granicerii bulgari in 8 aprilie, cand incerca sa treaca granita spre Grecia, prin vama Kulata, la doar cateva ore de la hotararea data de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

loading...
Astfel ca ea a fost luata in custodia autoritatilor din Bulgaria si dusa in fata magistratilor de mai multe ori.

Ea le-a cerut in lacrimi acestora sa-i dea o sentinta mai blanda, ba chiar a contestat si arestarea preventiva, insa judecatorii au respins recursul acesteia. De asemenea, magistratii bulgari au respins si actele medicale depuse la instanta de avocatii Elenei Udrea, precizand ca nu indica faptul ca ramanerea in arest va accentua problemele medicale pe care ea le are. Totodata, nici cererea ei de azil politic in Grecia nu a fost acceptata.
Astazi, 19 aprilie, Judecatorii din Bulgaria au considerat ca sunt indeplinite toate conditiile pentru extradare si au aprobat cererea facuta de autoritatile romane si au decis ca fostul ministru al Turismului sa fie adusa in Romania pentru a-si executa pedeapsa de 6 ani. Decizia poate fi atacata cu apel, iar acum ramane de vazut care va fi urmatoarea mutare pe care o va face Elena Udrea.

Dosarul “Gala Bute” a ajuns la instanta suprema in aprilie 2015, faptele fiind de luare sau dare de mita, abuz in serviciu, complicitate la luare de mita, evaziune fiscala si spalare de bani.
Dupa decizia instatei din Sofia, aceea de a fi predata autoritatilor Romane, Elena Udrea ar putea sa se intoarca la Penitenciarul de Femei Targusor Nou, locul in care a mai fost inchisa in trecut si care a lasat-o cu traume, asa cum a povestit ea in emisiunea lui Denise Rifai.

„Eu am trecut relativ bine peste momentul acela pentru ca eram in mijlocul unei batalii, stiam cu cine ma lupt, stiam cine imi sunt adversarii, stiam de ce mi se intampla lucrul acesta si eram acolo intr-o etapa pe care o duceam in lupta aceasta cu sistemul pe care deja il devoalasem. Deci nu am fost neaparat traumatizata pentru ca aveam o miza. Ce mi se intampla mie avea o miza.

Mie imi e foarte frica de insecte. Faptul ca era plin de gandaci acolo era mai traumatizant decat faptul ca nu aveam usa la toaleta si oricand se putea intampla deschide usa de la camera si sa fii vazuta la toaleta de cei care vizitau celulele.

Mai degraba traumatizant a fost faptul ca am fost arestata odata cu Dorin Cocos, cu Alin Cocos. Noi am inceput relatia exact cu 18 ani inainte. Deci am serbat 18 ani de relatie in acelasi loc, in arestul central, fiind si eu acolo, si el acolo, si Alin Cocos”, a povestit Elena Udrea in emisiunea „40 de intrebari cu Denise Rifai”.

sursa: wowbiz.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro