LIVE UPDATE Razboi in Ucraina, ziua 43.

Ororile lasate in urma de rusi in jurul Kievului continua sa iasa la iveala. Cel putin 320 de civili pasnici au fost impuscati de soldatii rusi la Bucea.
Apar tot mai multe informatii ca noi unitati ale armatei ruse au inceput sa apara pe frontul de est, inaintea unei mari ofensive in Donbas

07-04-2022 22:37
Mircea Geoana: Putin este direct responsabil pentru acest razboi criminal
NATO va continua sa ajute Ucraina cu sprijin militar adecvat acestei noi etape de derulare a razboiului declansat de Rusia, dar si cu sprijin umanitar si financiar, a anuntat, joi, secretarul general adjunct al Aliantei Nord-Atlantice, Mircea Geoana.

Acesta a subliniat ca “presedintele Vladimir Putin este direct responsabil pentru acest razboi criminal”, potrivit Agerpres.

07-04-2022 21:42
MAE rus considera „ilegala” suspendarea Rusiei din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului
Ministerul rus de Externe a calificat drept „ilegala” suspendarea Rusiei din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului, intr-un comunicat difuzat joi – transmite France Presse, citata de Agerpres.

Rusia considera ca aceasta suspendare este „ilegala si motivata politic, cu scopul de a pedepsi in mod ostentativ un stat membru suveran al ONU care duce o politica interna si externa independenta”.

„Din pacate, in conditiile actuale, Consiliul este practic monopolizat de un grup de state care il folosesc in scopuri conjuncturale”, a adaugat ministerul.

„Loialitatea sincera a Rusiei fata de apararea si promovarea drepturilor omului ne impiedica sa ramanem parte a unui mecanism international care a devenit un executant al vointei unui astfel de grup de tari”, se mai spune in comunicat, citat de EFE.

loading...
Adunarea Generala a Natiunilor Unite, formata din 193 de membri, a suspendat joi Rusia din functia de membru al Consiliului ONU pentru Drepturile Omului ca raspuns la presupusele abuzuri pe care le comite in Ucraina.

Imediat dupa aflarea vestii, Rusia a anuntat ca a decis sa se retraga voluntar si imediat din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului, incheindu-si mai devreme mandatul in cadrul Consiliului, din care mai avea de executat mai mult de un an si jumatate.

07-04-2022 21:39
SUA au revocat statutul comercial al Rusiei si al Belarusului
Printr-un vot al Congresului, Statele Unite au revocat, joi, in mod oficial, statutul comercial al Rusiei si al Belarusului ca raspuns la razboiul din Ucraina, deschizand calea pentru tarife punitive impotriva ambelor tari, informeaza Agerpres, care citeaza France Presse.

In coordonare cu aliatii sai europeni, presedintele american Joe Biden anuntase luna trecuta aceasta masura pentru a “izola si mai mult Rusia pe scena mondiala”, dar noua sanctiune trebuia sa fie aprobata de Camera Reprezentantilor si de Senat. Masura s-a bucurat de un puternic sprijin transpartinic in ambele camere.

Prin privarea Rusiei de “clauza natiunii celei mai favorizate”, un principiu de baza al reciprocitatii in comertul liber, Occidentul ar elimina de facto Rusia din jocul global al comertului liber si si si-ar da dreptul de a taxa puternic importurile de produse rusesti.

In ceea ce priveste SUA, doar alte doua tari sunt in prezent excluse de la acest principiu al reciprocitatii care sta la baza majoritatii relatiilor comerciale internationale: Cuba si Coreea de Nord.

Anul trecut, SUA au importat bunuri rusesti in valoare de aproximativ 30 de miliarde de dolari – inclusiv titei in valoare de 17,5 miliarde de dolari, pentru care Washingtonul tocmai a impus un embargo total.

Proiectul de lege al Congresului cere, de asemenea, ca SUA sa solicite suspendarea Rusiei din Organizatia Mondiala a Comertului.

Congresul a votat, de asemenea, joi, o interdictie asupra importurilor de energie din Rusia, urmand exemplul presedintelui american care a anuntat un embargo asupra acestor materiale la inceputul lunii martie prin decret.

Toate acestea se adauga mai multor salve de masuri occidentale adoptate in ultimele saptamani, menite sa taie treptat legaturile economice si financiare ale lui Vladimir Putin cu restul lumii.

loading...
07-04-2022 21:23
26 de cadavre au fost gasite sub ruinele a doua cladiri din orasul Borodianka – oficial ucrainean
Procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova, a declarat, joi, ca 26 de cadavre au fost gasite sub ruinele a doua cladiri distruse in orasul Borodianka, din regiunea Kiev, care este perchezitionat in prezent de autoritati dupa ce trupele ruse care il ocupau s-au retras, relateaza Reuters, citata de News.ro.

Irina Venediktova, procurorul general ucrainean, nu a spus daca autoritatile au stabilit cauza mortii, dar a acuzat trupele ruse ca au lansat atacuri aeriene asupra orasului inainte sa preia controlul.

„Situatia cea mai grava este in Borodianka din punct de vedere al distrugerilor si din punct de vedere al incertitudinii cu privire la numarul victimelor”, a adaugat ea.

Rusia a dezmintit in repetate randuri ca a vizat civilii in Ucraina.

sursa: protv.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro