Petro Porosenko: „Putin, ca si Stalin, vrea sa stearga Ucraina de pe fata pamantului si de pe harta lumii”

Fostul presedinte ucrainean Petro Porosenko a facut un apel pentru o reuniune de urgenta a Consiliului de Securitate ONU si Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, in care sa se prezinte atrocitatile comise de regimul Putin, relateaza Interfax Ucraina.

“Sunt socat de masacrarea civililor de catre soldatii rusi in orasele din regiunea Kiev. Atat Ucraina cat si lumea ar trebui sa stie ca aceasta este soarta teribila pregatita de sangerosul regim Putin pentru noi, pentru ucraineni, daca pierdem acest razboi, daca cedam si nu mai luptam”, a notat Porosenko pe Facebook.

“Cer o reuniune de urgenta a Consiliului de Securitate ONU si Consiliul ONU pentru Drepturile Omului, la care sa se prezinte faptele inumane de genocid al poporului ucrainean de catre regimul Putin, si sa se raspunda ferm acestor crime. Propun si trimiterea imediata a unei misiuni internationale pentru analizarea faptelor de genocid”, a adaugat fostul presedinte.

Porosenko a mentionat ca dovezile legate de masacrarea ucrainenilor ar trebui prezentate Curtii Penale Internationale intr-un proces de genocid si a subliniat ca acorduri de pace cu Rusia sunt imposibile fara ca responsabilii de uciderea ucrainenilor si distrugerea unor orase si localitati pasnice sa fie trasi la raspundere.

loading...
“Intreaga lume ar trebui sa se gandeasca din nou daca vrea sa negocieze cu sangerosul macelar Putin, sa incheie acorduri cu el si sa construiasca viitorul cu regimul sau. Putin, ca Stalin, vrea sa stearga Ucraina si pe ucraineni de pe fata pamantului si de pe harta lumii”, a mai scris Petro Porosenko.

sursa: protv.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro