Presa din Rusia acuza ca Romania este implicata in razboiul din Ucraina

Rusii ne acuza ca tara noastra se implica voluntar in razboiul din Ucraina. Astfel de acuzatii sunt distribuite atat la nivel informational si propagandistic. Presa de stat din Rusia a lansat in aceasta dimineata, 15 aprilie 2022, scenariul potrivit caruia o echipa de romani lucreaza la Odessa, in sprijinul armatei ucrainene.

Conform RIA Novosti, agentie de stat din Federatia Rusa, romanii s-ar implica voluntar in razboiul din Ucraina. Agentia a publicat un articol in care se speculeaza ca un grup secret de monitorizare al NATO, din care fac parte si oficiali ai unei companii militare private din Romania, a inceput sa lucreze in Odessa.

De asemenea, potrivit agentiei RIA Novosti, grupul NATO si-ar fi inceput misiunea secreta din Odessa la inceputul acestei luni.

Articolul din presa rusa a fost preluat si de Ambasada Rusiei din Africa de Sud. „Asadar, romanii ajuta regimul nazist kievean instalat la Odesa, la fel cum fortele armate ale Romaniei au ajutat fortele germane sa ocupe Odesa in 1943. Se pare ca cineva nu a invatat din istorie”, se precizeaza in postarea Ambasadei Rusiei care este insotita si de imagini din Al Doilea Razboi Mondial.

loading...
In a 51-a zi de la inceputul conflictului militar din Ucraina, Federatia Rusa anunta in mod direct ca a inceput cel de Al Treilea Razboi Mondial. Canalele media de pe teritoriul Rusiei sustin la unison acelasi lucru.

Olga Skabeyeva, prezentatoare la Rossiya 1, a declarat ca este sigur ca Al Treilea Razboi Mondial a inceput, noteaza DailyMail. Prezentatoarea TV a mai mentionat ca armata rusa lupta „contra infrastructurii NATO, nu impotriva blocului NATO propriu-zis”.

Olesya Loseva, prezentatoare a Vremya Pokazhet, a afirmat ca Occidentul a alimentat Ucraina in mod constant cu armament

Rusia a transmis Statelor Unite ale Americii o nota diplomatica in care sustine ca vor exista ,,consecinte imprevizibile” daca Washingtonul continua sa transfere arme Ucrainei. Amenintarea Rusiei a fost scoasa la iveala dupa ce presedintele american Joe Biden a aprobat un nou ajutor militar prin care extinde tipurile de arme oferite armatei ucrainene, noteaza vineri publicatia Washington Post, conform Agerpres.

UPDATE: North Star Support Group contrazice informatiile publicate de agentia rusa RIA Novosti, cu privire la activitatea unui asa zis „grup secret de monitorizare NATO”, format din angajati romani, care s-ar afla la Odesa

North Star Support Group (NSSG), unul dintre liderii globali ai segmentului de servicii de consultanta si management al riscului pentru companii private ce desfasoara operatiuni de business in cele mai dificile regiuni din lume, anunta ca informatia transmisa de agentia de presa RIA Novosti conform careia colaboratori romani ai companiei ar fi implicati in operatiuni desfasurate in Odesa este complet falsa.

NSSG nu are in momentul de fata colaboratori in orasul Odessa, din Ucraina, si nu desfasoara nicio activitate in aceasta zona. Mai mult decat atat, NSSG nu este o companie de tipul PMC – Private Military Company – si nu are nicio implicare militara in teatrele de conflict, inclusiv in razboiul din Ucraina.

sursa: kanald

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro