Saveta Bogdan se descurca tot mai greu cu banii din pensie

Saveta Bogdan, una dintre cele mai iubite si mai apreciate interprete de muzica populara de la noi, se confrunta cu mari probleme financiare. Ajunsa la 76 de ani, artista incaseaza o pensie infima dupa o viata de munca, petrecuta in slujba romanilor.

Saveta Bogdan nu s-a retras, inca, la pensie. Este foarte activa si plina de viata, participa la spectacole si evenimente private continuand sa aduca bucurie in sufletele romanilor. O face si pentru ca are nevoie de bani. de la stat, incaseaza o pensie de doar 1.200 de lei, bani care abia ii ajung sa isi plateasca facturile.

De asemenea, artista mai primeste de la UCIMR (Asociatia Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania – n.r.) suma de 600 de lei, dar nici aceasta suma nu o ajuta prea mult. Iar la aceste lucruri s-a adaugat si pandemia, in timpul careia, o perioada indelungata nu a mai avut cantari.

„Eu am o pensie de 1.200 de lei si noroc ca mai iau inca jumatate din valoarea ei, de la UCIMR si ca ma mai cheama lumea sa mai cant. In pandemie nu ne-a mai luat nimeni, nicaieri. Acum mai cant seara la Taverna Covaci in Centrul Vechi si uite asa ma pot descurca si eu, greu, dar ma descurc”, a declarat Saveta Bogdan pentru bzi.ro.

loading...
Cum talentul artistei nu a ramas cunoscut doar intre granitele Romaniei, romanii din SUA, dar si americanii, carora le-a cantat de mai multe ori, au decis sa-i daruiasca Savetei o stea pe Aleea Celebritatilor de la Hollywood. Dupa un spectacol la care strainii s-au distrat foarte mult, acestia au decis sa se ocupe de tot si curand ii vor pregati o stea.

„In martie va fi gata steaua de pe Aleea Personalitatilor. Le-am dat numele exact si imediat cum e gata, cei care se ocupa o fotografiaza si imi vor trimite. Steaua asta pentru mine este ceva extraordinar! Eu sunt respectata si iubita, nu doar in tara”, a mai precizat Saveta Bogdan.

sursa: romaniatv.net

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro