Un barbat a murit dupa ce a intrat cu masina in Ambasada Rusiei si s-a autoincendiat

Un incident socant s-a petrecut in aceasta dimineata in fata Ambasada Rusiei din Bucuresti.

La o zi dupa ce a fost condamnat pentru ca si-a violat fiicele,
Bogdan Draghici, seful asociatiei TATA, a intrat cu masina in gardul reprezentantei diplomatice.

Iar cand a fost somat de jandarmi sa coboare, a aprins o bricheta si vehiculul a explodat. Procurorii au gasit si diluant in masina.

Conform informatiilor oficiale, el a murit carbonizat.

Un cetatean a surprins momentele de dupa impact. In imagini se vede cum flacarile au cuprins poarta principala a ambasadei, iar cei desemnati sa pazeasca imobilul evalueaza precipitat situatia, dupa care fug sa ceara ajutor.

Incidentul a avut loc in jurul orei 6 dimineata, iar circulatia in zona a fost blocata de fortele de ordine, pentru cercetari la fata locului.

Un comunicat al Politiei precizeaza ca cercetarile au fost preluate de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti si Serviciul Omoruri din Politia Capitalei.

loading...
?In aceasta dimineata, in jurul orei 06.00, a fost sesizat un eveniment, in care a fost implicat un autoturism, care a parasit soseaua si s-a lovit de gardul unei reprezentante diplomatice. Conducatorul auto este decedat si a fost nevoie de interventia colegilor pompieri pentru a stinge incendiul manifestat la autoturism”, anunta Politia Capitalei.

Bogdan Staicu, procuror pe langa Parchetul Tribunalului Bucuresti: ”Primul impact a fost dupa ce masina a intrat in poarta, iar imediat dupa, persoana aflata in autoturism a aprins un dispozitiv si in felul acesta s-a aprins un dispozitiv din interiorul masinii, rezultatul fiind carbonizarea. Nu putem afirma la momentul acesta ca acest gest ar avea legatura cu altceva decat cu circumstante personale. Se fac audieri la momentul acesta, inclusiv cu persoanalul Jandarmeriei, care se afla la fata locului. Dupa ce se vor finaliza aceste audieri vom sti ce s-a intamplat.”

Jurnalist: Autorul este Bogdan Draghici?

Procuror: ”Exista o varianta de probabilitate destul de ridicata in legatura cu persoana respectiva, dar incercam sa valorificam toate posibilitatile de verificare, inclusiv in contextul acestei autopsii medico-legale, care va fi efectuata, motiv pentru care, in acest moment nu exista certitudinea, dar avem o varianta de probabilitate cu un grad destul de ridicat. In interiorul masinii au fost gasite recipiente pentru substante inflamabile.”

Acest incident grav are loc dupa ce, marti, Romania a declarat ca personae non gratae pe teritoriul Romaniei 10 persoane care activeaza in cadrul Ambasadei Federatiei Ruse la Bucuresti.

De altfel, Ambasada Rusiei in Romaniei a reactionat, sustinand ca acest incident s-a produs ”sub influenta unei explozii de isterie anti-rusa in legatura cu o provocare regizata in orasul Bucea”.

Cosmin Stan, corespondent PRO TV: ”Pe de alta parte, ambasadorul Rusiei la Bucuresti, Valeri Kuzmin, a declarat pentru agentia de presa TASS ca ceea ce s-a intamplat dimineata, aici, ar putea fi catalogat un adevarat act terorist.”

loading...
Cine este barbatul care a murit in fata Ambasadei Rusiei
Potrivit unor surse, cel aflat la volan era Bogdan Draghici, fost presedinte al Asociatiei TATA.

Acesta ar fi fost condamnat pentru ca si-a abuzat sexual fiica si a fost retinut de procurori, in 2019, la capatul unui interogatoriu, inclusiv pentru suspiciunea de viol.

Ieri, dupa ce instanta s-a pronunta pe fond intr-unul dintre dosarele care il vizau, a fost condamnat la ani grei de inchisoare.

Masina, inmatriculata in Bucuresti, apartinea tatalui sau.

Bogdan Draghici a postat luni, 4 aprilie, pe Facebook, un mesaj in care isi manifesta sprijinul fata de Ucraina.

?Si eu sunt ucrainean! Ar fi minunat sa ne consideram toti ucraineni, pana cand se va sfarsi definitiv razboiul oribil, care pune in pericol de moarte intreaga omenire! Pare atat de departe primavara lui 2019, cand mi-am serbat ziua de nastere la Kiev, intr-o metropola stralucitoare, populata de oameni fericiti sa savureze o primavara superba. Eram acolo cu fiica mea la un turneu de scrima si incercam sa imbinam utilul cu placutul, trecand in revista in timpul liber atractiile turistice ale capitalei Ucrainei”, a scris el pe reteaua de socializare.

sursa: protv.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro