Vladimir Putin a participat la slujba de Inviere de la Catedrala Hristos Mantuitorul din Moscova

Slujba de Inviere de la Catedrala Hristos Mantuitorul din Moscova la care a luat pare si Vladimir Putin a fost oficiata de Patriarhul Moscovei si al intregii Rusii, Kirill.

Presedintele rus Vladimir Putin si-a facut aparitia la Catedrala Hristos Mantuitorul din Moscova in jurul miezului noptii.

Alaturi de liderul Kremlinului, la slujba de Inviere a participat si primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, informeaza agentia de presa de stat ruseasca TASS.

Conform traditiei, in timpul slujbei, presedintele i-a oferit sefului Bisericii Ruse un ou decorativ de Paste – un simbol al Invierii lui Hristos si al triumfului vietii.

Vladimir Putin participa in mod traditional la slujbele din timpul marilor sarbatori bisericesti. De obicei, Putin sarbatoreste Craciunul in bisericile din afara regiunii Moscovei, dar in luna ianuarie a acestui an, din cauza masurilor de securitate, a venit la biserica din regiunea resedintei sale din Novo-Ogaryovo.

loading...
In acelasi timp, de Paste, de regula, presedintele Putin vine sa se inchine in Catedrala lui Hristos Mantuitorul. Doar de doua ori a participat la sarbatorile de Paste in afara capitalei – in 2000 la Catedrala Sfantul Isaac din Sankt Petersburg si in 2003 la Catedrala Sfantul Nicolae din Dusanbe, unde se afla in vizita. Sursa citata mai precizeaza ca presedintele Rusiei a lipsit o singura data de la slujba de Inviere, in 2020, din cauza pandemiei de coronavirus.

sursa: protv.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro