Volodimir Zelenski: Situatia de la Mariupol este inumana. Rusia continua sa distruga in mod deliberat orasele

Presedintele ucrainean a sustinut un nou discurs, sambata, in care a transmis lumii intregi ca situatia de la Mariupol este una „inumana”.

„Situatia de la Mariupol ramane cat se poate de grava. Pur si simplu inumana. Asta a facut Federatia Rusa. A facut in mod deliberat. Si continua sa distruga in mod deliberat orasele. Rusia incearca in mod deliberat sa-i distruga pe toti cei care se afla acolo in Mariupol”, a spus presedintele.

De asemenea, acesta a dat si doua solutii pentru indreptarea situatiei: „Exista doar doua moduri de a influenta acest lucru. Sau partenerii vor oferi Ucrainei toate armele grele necesare, avioanele si, fara exagerare, imediat. Ca sa reducem presiunea ocupantilor asupra Mariupolului si sa-l deblocam. Sau – o cale de negociere, in care rolul partenerilor ar trebui sa fie si el decisiv”.

„Vreau sa fiu auzit chiar acum: nu a trecut o singura zi de la blocada de la Mariupol in care sa nu fi cautat o solutie. Militar sau diplomatic – orice pentru a salva oamenii. Dar gasirea acestei solutii este extrem de dificila. Pana acum, nu exista o optiune valida suta la suta. Acest lucru se aplica atat optiunilor militare, cat si procesului de negociere.

loading...
Desi am auzit multe intentii de la cei care au vrut sa ajute si care intr-adevar se afla in pozitii de influenta internationala, niciuna nu a fost inca realizata. Cu toate acestea, nu vom abandona aceste eforturi. Si in fiecare zi fie eu, fie comandantul sef al fortelor armate Valeriy Zaluzhny, fie alti militari, fie seful echipei noastre de negocieri David Arakhamia – suntem in contact cu aparatorii nostri ai lui Mariupol. In fiecare zi”, a continuat presedintele.

In plus, Volodimir Zelenski a mai mentionat ca a semnat un decret de premiere pentru aparatorii Ucrainei: „In mod traditional, inainte de discursul de seara, am semnat un decret de premiere a aparatorilor nostri. 186 de militari ai Fortelor Armate ale Ucrainei. 13 militari ai Agentiei de Informatii ale Apararii. Doi ofiteri ai Serviciului de Securitate al Ucrainei. Si un luptator al Garzii Nationale”.

sursa: protv.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro