Armata Romana cauta cel putin 1.000 de militari profesionisti. La cat ajunge salariul

Armata Romana cauta de astazi cel putin o mie de militari profesionisti. Candidatii au la dispozitie o luna si jumatate ca sa se inscrie la centrele locale de recrutare.

Dupa selectie vor fi instruiti si incadrati in structurile fotelor armate. Solda unui gradat profesionist poate ajunge la 4 mii de lei pe luna.

Cei care doresc sa devina soldati trebuie sa aiba intre 18 si 45 de ani si sa fi absolvit minimum zece clase.

Prima data va veti prezenta la Breaza. In prima zi veti sustine probele sportive, iar a doua zi veti sustine testarea psihologica. Pe urma, dupa ce veti fi declarat admis la cele doua probe eliminatorii de la Breaza, veti fi programat la examinarea medicala.

Concurenta pentru cele 1049 de posturi in Fortele Terestre, Navale si Comandamentul de Logistica se anunta si anul acesta mare.

loading...
Andrei Patrunsu, candidat: „Am lucrat in comert o perioada destul de lunga. Ma tenteaza cariera militara pentru ca este un vis de cand eram mic. Tinand cont de locurile de munca din ziua de astazi, cand azi ai de lucru si maine nu, consider ca jobul asta este mai de durata.”

Remus Dogaru, candidat: „Am facut si stagiul de rezervist voluntar si chiar ma incanta sa trec din nou prin toate etapele avand mult mai mult timp pentru instructie.”

Candidatii trebuie sa se inscrie personal. Daca vor fi admisi, vor incepe stagiul de instruire.

Mr. Claudiu Panait, seful Statului Major CMZ Bucuresti: „Soldatii gradati profesionisi reprezinta resursa umana cea mai numeroasa a Ministerului Apararii Nationale, fiind in principal functiile de luptator si specialisti. Dupa aceea, cei care doresc, pot accesa fie calitatea de subofiter, fie de calitatea de ofiter prin cursuri de formare.”

Col. Cristian Maris, Statul Major al Fortelor Terestre: „Pregatirea acestora va consta in parcurgerea a doua module de instruire. Primul modul de instruire militara generala prin care recrutii vor aborda forme de pregatire fizica militara, instructia de front, instructia tactica, instructia tragerii cu armamentul de infanterie.”

In plus, Comandamentul Fortelor Pentru Operatii Speciale scoate la concurs 30 de posturi pentru singurul batalion de parasutisti comando din tara, este vorba despre batalionul „Smaranda Braescu” de la Bacau. Iar selectia si recrutarea vor fi extrem de riguroase.

Dupa incadrarea in Armata, soldatii gradati profesionisti vor primi o solda lunara de intre 1.800 si 4.000 de lei, care va creste cu 3 procente la fiecare trei ani.

sursa: protv.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro