Incepand de vineri doar soferii unguri vor putea cumpara combustibili la preturi reduse, in Ungaria

Doar automobilele inmatriculate in Ungaria vor putea cumpara combustibili la preturile plafonate de guvern, incepand de vineri.

Iar asta se va intamplat in timp ce automobilele inmatriculate in strainatate vor cumpara combustibili la preturile pietei, a declarat joi Gergely Gulyas, seful de cabinet al premierului Viktor Orban, transmite MTI.

In conditiile in care preturile la combustibili in Ungaria sunt cele mai mici din Europa, a crescut foarte mult turismul in scopul achizitionarii de combustibili in zona de granita, astfel incat acest turism a devenit o amenintare la adresa securitatii aprovizionarii, sustine Gergely Gulyas.

“Cumparatorii straini profita de faptul ca Ungaria este capabila sa mentina pretul la benzina la 480 de forinti (1,2 euro) pe litru, in timp ce in alte parti din Europa este de 700-900 de forinti”, a spus Gergely Gulyas.

loading...
Pentru a preveni un astfel de “abuz”, numai automobilele inmatriculate in Ungaria vor putea cumpara benzina la 480 de forinti litrul in Ungaria. Ceilalti vor trebui sa plateasca pretul pietei, a subliniat Gergely Gulyas.

sursa: protv.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro