Oficial rus: Pfizer si Moderna au fost implicate in activitati biologice militare ale SUA in Ucraina

Producatorii de vaccinuri impotriva coronavirusului Pfizer si Moderna au fost implicati in activitati biologice militare ale SUA in Ucraina, acuza un oficial rus.

Acest lucru a fost anuntat, miercuri, de Igor Kirillov, seful Trupelor de protectie impotriva radiatiilor, chimice si biologice (RCBZ) ale Fortelor Armate Ruse.

?In aceasta schema sunt implicate importante companii farmaceutice, precum Pfizer, Moderna, Merck, inclusiv compania Gilead”, afiliata Pentagonului, a declarat generalul-locotenent Igor Kirillov, seful Fortelor de aparare radioactiva, chimica si biologica din armata rusa, intr-o conferinta de presa la Moscova, conform EFE

Acesta a spus ca specialistii americani “ocolesc standardele internationale de siguranta atunci cand testeaza noi medicamente” in aceste laboratoare.

loading...
?In consecinta, companiile occidentale isi reduc considerabil costurile programelor lor de cercetare si obtin mari avantaje in fata concurentei”, a sustinut el.

Kirillov, care il acuzase deja pe Hunter Biden, fiul presedintelui SUA, de participare la finantarea presupuselor laboratoare de arme biologice din Ucraina, i-a descris pe liderii Partidului Democrat drept “ideologi ai acestei activitati militare biologice”.

“Astfel, prin organele puterii executive ale SUA a fost formata baza legislativa pentru finantarea cercetarii biologico-militare cu mijloace directe de la bugetul federal”, a declarat, fara a prezenta probe, generalul rus.

In plus, ar fi fost atrase fonduri de la organizatii neguvernamentale care ar fi controlate de Partidul Democrat, a mai afirmat Kirillov, printre care a citat fondurile Clinton, Rockefeller, Soros si Biden.

“Implicarea organizatiilor neguvernamentale si biotehnologice, precum si cresterea veniturilor acestora, le permite liderilor Partidului Democrat sa obtina venituri suplimentare pentru a le folosi in campaniile electorale”, a adaugat el, tot fara a prezenta vreo proba.

Kirillov a mentionat ca, alaturi de companii farmaceutice si alte companii subcontractate de Pentagon, la aceste activitati ar participa si entitati de stat ucrainene, “a caror misiune principala consta in ascunderea activitatilor ilegale, efectuarea de teste clinice in teren si livrarea materialului biologic necesar”.

Generalul rus a acuzat Pentagonul ca ”si-a extins considerabil potentialul de cercetare nu doar in crearea de arme chimice”, ci si pentru a obtine informatii despre rezistenta populatiei la anumite boli.

In martie, Rusia a sustinut ca a gasit dovezi in Ucraina despre existenta a circa 30 de laboratoare biologice in 14 orase, toate sponsorizate de SUA, acuzatie pe care atat Washingtonul, cat si Kievul au negat-o.

sursa: protv.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro