Piedone: ”Daca acei parinti cred ca eu le-am omorat copiii, asa sa-i ajute Dumnezeu”

Cristian Popescu Piedone, condamnat definitiv in dosarul Colectiv, a transmis un mesaj, joi, pentru famiile victimelor Colectiv.

Intrebat ce le transmite familiilor, Popescu Piedone a raspuns: “Nu vreau sa jignesc familiile (victimelor). Cum am spus mai devreme, si copiii mei daca erau acolo, raspicat as fi spus ca tot nevinovat sunt. Si aveam copiii morti. Daca acei parinti cred ca eu, Piedone, le-am omorat copiii, asa sa-i ajute Dumnezeu”.

Declaratiile au fost facute inainte la primarul sa fie ridicat.

“Este crucea pe care Dumnezeu mi-a dat s-o port. (…) Astazi, prin condamnarea mea, m-as putea jertfi. Daca as putea sa invii cele 64 de victime, n-as ezita. Sunt altii care stau ascunsi in spatele paravanelor, sta vidul de legislatie si multe alte lucruri. Ma duc cu demnitate, onoare si respect. Daca justitia a considerat asta – traim pe Pamant, nu in Ceruri. Sunt vinovati (pentru tragedia de la Colectiv – n.red.) si nu sunt eu (in masura – n.red.) care sa spun cine. Dar Cristian Popescu Piedone, astazi, cu patru ani de condamnare cu executare, va spun inca o data, n-as fi lasat capul jos. Nu, il tin si mai sus. Avem nevoie de un brand, de ceva, sa dea un breaking news la voi (reporterii – n.red.)”, a mai spus edilul.

loading...
Popescu Piedone a mai spus ca “Ma voi intoarce” si “Nu voi conteni sa lupt. Nici din interior. (…) De astazi, daca Piedone a tacut in 27 de ani de administratie locala, Piedone va incepe sa vorbeasca. (…)”.

Intrebat cum va comunica din inchisoare, Piedone a spus ca “avocatul poate sa vina, sa-i dau gandurile mele. Si el le va duce. (…) Pot sa transmit telepatic. Am aceasta putere. S-a vazut ca sunt si condamnari telepatice in Romania”.

Edilul a avut un mesaj si pentru cetateni, in general: “Oameni buni, faceti-va traistele si plecati in alta parte. Mai bine sluga in alta tara decat in genunchi in tara ta. Eu am crezut in dreptate. Se pare ca dreptatea o gasesti in ceruri, nu pe Pamant”.
In momentul in care a fost intrebat ce spune fiul sau despre condamnare, primarul a mentionat ca fiul sau “va purta numele de Piedone cu demnitate si respect in continuare”.

Primarul a spus ca si-a luat “La revedere” de la familie.

“Credeti ca plecam asa, ca un nesimtit, din cadrul familiei? Plec din lumea asta, plina de rahat, ca un nesimtit (sic!), si ma duc cu demnitate. Nu, de la familie mi-am luat ramas bun. Si i-am rugat decat (sic!) sa ma astepte si sa stea uniti. Ma duc singur (la penitenciar). N-am nevoie de circuri”, a punctat el.

Si pentru ca a spus ca va fi primar si in inchisoare, primarul a explicat ca “trebuie sa-i organizam pe acolo, sa zugravim bine, sa muncim, sa facem si noi una-alta. Asta e”.

Amintim ca joi, Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 4 ani de inchisoare, in dosarul Colectiv, pedeapsa fiind redusa fata de prima instanta, cand fusese condamnat la 8 ani si 6 luni de inchisoare pentru abuz in serviciu.

sursa: protv.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro