Primele imagini de la inmormantarea mamei din Timisoara si a copiilor ei.

Au aparut primele imagini de la inmormantarea mamei din Timisoara si a copiilor ei, cu care s-a aruncat de pe bloc. Astazi, 6 mai 2022, cei trei au fost condusi pe ultimul drum. La decizia tatalui celor mici, acestia au fost pusi impreuna in acelasi sicriu. Tanara de 32 de ani si micutii ei isi vor dormi somnul de veci in cartierul Freidorf din Timisoara.

In urma cu putin timp, in mediul online au aparut primele imagini de la inmormantarea mamei din Timisoara si a copiilor ei, cu care s-a aruncat de pe bloc. Vineri, 6 mai 2022, toti cei care au iubit-o pe tanara de 32 de ani, dar si pe micutii ei, un baietel de 2 ani si o fetita de 6 ani, au venit sa-i conduca pe ultimul drum. Acestia vor fi ingropati in acelasi sicriu, in cartierul Freidorf din orasul in care locuiau.

UPDATE 17:25 Inmormantarea mamei din Timisoara si a copiilor ei, cu care s-a aruncat de pe bloc, a inceput la scurt timp dupa ora 17:00. Astazi, toti cei care i-au iubit pe cei trei au venit sa le aduca un ultim omagiu, cu sufletele sfasiate de durere. Nimeni nu intelege de ce femeia de 32 de ani, care avea toata viata inainte, a recurs la gestul necugetat.

Asadar, Iulia, mama din Timisoara, si cei doi copii ai ei sunt condusi pe ultimul drum in aceste momente. Slujba de inmormantare se va tine in curtea bisericii. Inca din primele clipe, curtea cimitirului in care cei trei isi dor dormi somnul de veci s-a umplut de oameni. Indurerati, acestia au venit sa-si ia „ramas-bun’ de ma tanara de 32 de ani si de la micutii ei nevinovati.

Imaginea din curtea cimitirului din Timisoara este absolut tragica si ravasitoare. Peste slujba tinuta de preot se aud suspinele oamenilor, cei prezenti avand sufletele sfasiate de durere. Majoritatea oamenilor au venit imbracati in haine negre, in semn al doliului pe care-l poarta pentru cei trei.

„Curtea cimitirului este plina ochi si oamenii nu contenesc sa se adune aici, pentru a-si lua ramas bun de la Iulia si cei doi micuti ai sai. Slujba tocmai a inceput, ei nu au fost dusi in bieserica. Slujba se oficiaza in afara, in curtea cimitirului, iar suspinele se aud peste slujba, este o imagine ravasitoare si tragica’, a declarat Andrei Branas, un jurnalist de la Tele Europa Nova, in cadrul emisiunii Acces Direct.

loading...
De mentionat faptul ca, azi, curtea cimitirului a fost plina si ca foarte multi oameni au venit sa-i conduca pe ultimul drum pe Iulia si pe cei doi copilasi. Printre ei, fostul sot si fostul iubit ai Iuliei.

„L-am vazut pe Alex, tatal copiilor, stand langa mama si bunica Iuliei. Plange. L-am vazut si pe Marcel in partea opusa, la capatul sicirului. Suspina, plange, pare transfigurat. Toata lumea este in lacrimi, nimeni nu-si poate gasi cuvintele. Marcel cand a venit la priveghi avea o jucarie din plus sigur. Nu mai stiu daca erau una sau doua„, a adaugat jurnalistul.

Potrivit unuia dintre jurnalistii prezenti la fata locului, se pare ca cei care se sinucid nu pot intra in biserica. Din acest motiv, nici copii, care se afla in acelasi sicriu cu mama lor, nu pot beneficia de o slujba crestineasca in biserica.

„Am inteles ca cei care se sinucid nu pot intra in biserica si probabil de aceea s-a ales ca nici cei micuti, fiind in acelasi sicriu cu ea (nr. cu mama lor, Iulia), sa nu poata beneficia de o slujba crestineasca in biserica’, a adaugat acesta.

„Sigur ca este nedrept fata de copii sa fie condamnati la aceeasi soarta ca mama. (…) Sunt convins ca prin intelepciunea sfintilor parinti care sunt acolo vor face o slujba speciala, pentru copii. Slujba inmormantarii copiilor este diferita fata de slujba inmormantarii unui mirean, care este crestin si pleaca la Domnul ca asa a fost scris sa fie. In cazul de fata este total diferit, pentru ca noi vorbim de o sinucigasa, care prin egoismul, daca pot sa spun asa, de a se razbuna, nu stiu ce motive ar fi avut sau ce durere profunda a putut avea incat prin decia absurda si-a luat cu ea si copiii si le-a luat viata’, a marturisit un preot, in cadrul emisiunii Acces Direct.

Biserica a fost pusa in dificultate la inmormantarea mamei din Timisoara, care s-a aruncat de pe bloc tinandu-si copiii in brate. Asta pentru ca familia Iuliei a hotarat sa-i ingroape impreuna pe cei trei, tanara de 32 de ani si micutii ei, intr-un singur sicriu. Desi preotii nu pot oficial sa tina o slujba normala pentru un sinucigas, vor fi nevoiti sa o faca pentru micutii nevinovati.

Conform Adevarul, in cazul sinuciderilor, Biserica Ortodoxa are unele reguli speciale pentru inmormantare. Sinuciderea e considerata un pacat foarte mare, pentru ca, potrivit bisericii, cei care isi iau viata, s-au lepadat de credinta in Iisus Hristos, dar si de nadjdea in Dumnezeu.

De regula, Biserica refuza sa savarseasca slujba inmormantarii pentru sinucigasi. Exista insa si unele exceptii. Ca de exemplu, in cazul oamenilor care au suferit de boli psihice si nu au avut discernamant, se face totusi o mica slujba, potrivit hotararii Sfantului Sinod. Aceasta e tinuta de un singur preot, doar pe marginea gropii unde persoana decedata e inmormantata, si nu se trag nici clopotele.

Insa, in cazul inmormantarii Iuliei, mama de 32 de ani din Timisoara, lucrurile par a fi mai complicate. Conform sursei citate, pe langa faptul ca tanara a decis sa-si ia viata, ea si-a ucis practic si cei doi copii, aruncandu-se de la etajul 10 in timp ce-i tinea in brate.
Recent, s-a aflat ca familia Iuliei a hotarat ca cei trei sa fie ingropati impreuna, intr-un singur sicriu. Preotii sunt astfel pusi in dificultate. Desi nu pot tine oficial o slujba normala pentru o persoana care s-a sinucis, oamenii bisericii sunt nevoiti sa o faca pentru copiii tinerei. Un preot a marturisit ca in 40 de ani de preotie nu a intalnit asemenea caz.

„In 40 de ani de cand sunt in preotie n-am vazut asa ceva, ca mai multe persoane sa fie inmormantate in acelasi sicriu. Asa a decis familia. In cazul mamei va exista o slujba speciala pentru sinucigasi, iar in cazul copiilor trebuie sa oferim o slujba normala.

Mama si-a omorat copiii. Si-a pierdut credinta in Dumnezeu. Nu si-a iubit copiii, o mama se jertfeste pentru copilul ei. Ea nu a facut asa. Pentru ea va fi o rugaciune speciala permisa de Sfantul Sinod. Nu se va pomeni nici numele ei. Iar copiii, nevinovati, vor avea slujba normala’, a declarat parintele Ionel Popescu, vicar eparhial si conducatorul oficiului parohial Iosefin, potrivit sursei citate.

Desi Iulia si cei doi copii vor fi inmormantati in acelasi sicriu, se pare ca vor avea loc doua slujbe distincte, una pentru mama sinucigasa si una pentru cei doi copii. Preotii care vor oficia spun ca micutii nu au nicio vina si vor avea parte de o slujba normala, specifica oricarei inmormantari crestinesti.

In cazul mamei insa, se va face o slujba speciala – va fi mult mai scurta, preotii nu vor purta vesmintele bisericesti si nu se vor trage clopotele.

Marti, 3 mai, un caz cutremurator a ingrozit intreaga tara. Iulia, o mama de doar 32 de ani, s-a aruncat de pe un bloc cu 10 etaje, tinandu-si in brate copiii minori.

In ziua tragediei, mama de 32 de ani, care aparea mereu cu zambetul pe buze in pozele postate pe retelele de socializare, a plecat de acasa sa-si duca copiii la gradinita. Nimeni nu se astepta insa la ceea ce avea sa urmeze. Cateva zeci de minute mai tarziu, ea a fost gasita intr-o balta de sange, prabusita in fata unui bloc cu zece etaje din Timisoara. Langa ea se aflau baietelul de 2 ani si fetita de 6 ani. Cazul a ramas in continuare sub semnul intrebarii, avand in vedere ca nu s-a gasit niciun bilet de adio.

sursa: viva.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro