Ungaria intra in stare de urgenta din cauza razboiului. Anuntul facut de Viktor Orban

Guvernul ungar declara starea de urgenta incepand de la miezul noptii de marti spre miercuri, din cauza conflictului armat dintr-o tara vecina, a anuntat prim-ministrul Viktor Oban intr-un mesaj video pe Facebook.

Vorbind la cateva ore dupa ce parlamentul a amendat Constitutia stabilind ca o astfel masura poata fi luata in situatie de conflict armat, razboi sau dezastru umanitar intr-o tara vecina, Orban a declarat ca razboiul din Ucraina prezinta un pericol constant pentru “Ungaria, siguranta noastra fizica, aprovizionarea cu energie si siguranta financiara a familiilor si economiei”, conform MT.

“Guvernul investit astazi a inceput sa lucreze imediat. Avand in vedere razboiul dintr-o tara vecina, nu am pierdut nicio singura secunda. Un razboi caruia nu ii vedem sfarsitul deocamdata”, a spus Orban.

?’Am vazut ca razboiul si sanctiunile de la Bruxelles au provocat o mare perturbare economica si cresteri drastice de preturi. Lumea se afla in pragul unei crize economice. Ungaria trebuie sa stea departe de acest razboi si trebuie sa protejeze securitatea financiara a familiilor”, a continuat el.

loading...
Pentru aceasta, guvernul trebuie sa poata lua decizii si sa actioneze rapid. Starea de urgenta, similara celei introduse in timpul pandemiei, va permite guvernului sa reactioneze rapid si sa foloseasca “toate metodele la dispozitia sa” pentru a proteja Ungaria si pe unguri, a explicat Viktor Orban.

“Va voi aduce la cunostinta primele decizii maine”, a mai declarat seful guvernului de la Budapesta.

sursa: protv.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro