Zelenski, critici dure catre Macron. Ii reproseaza ca vrea sa-i salveze imaginea lui Putin

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski il critica pe omologul sau francez Emmanuel Macron care a declarat luni ca, pentru a pune capat Razboiului din Ucraina, pacea trebuie construita astfel incat Rusia sa nu fie umilita.

Incearca ”in zadar” sa dialogheze cu Vladimir Putin, apreciaza presedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care considera ca ”nu este corect” ca seful statului francez sa fie pregatit, in opinia sa, ”sa faca concesii diplomatice” Rusiei, relateaza AFP.

”Nu trebuie cautata o portita de iesire pentru Rusia, iar Macron o face in zadar”, si-a exprimat regretul Zelenski, joi seara, la postul italian de televiziune RAI1, potrivit unor imagini difuzate vineri pe canalul sau de la Telegram.

”Stiu ca el voia sa obtina rezultate in medierea intre Rusia si Ucraina, dar n-a obtinut”, afirma Zelenski, potrivit News.ro.

”Pana cand Rusia va vrea sa inteleaga ca are nevoie (de sfarsitul razboiului), ea nu va cauta nicio iesire”, considera el.
Emmanuel Macron declara luni ca, pentru a se pune capat razboiului pe care-l poarta in Ucraina armata rusa, este necesar ca pacea sa se construiasca fara a ”umili” Rusia.
Zelenski considera, insa, ca ”Macron nu are nevoie sa faca concesii diplomatice (Rusiei) acum”.

loading...
El considera acest demers de a-i permite lui Vladimir Putin ”sa-si salveze imaginea” ”nu este foarte corect”, in timp ce rusii incearca, in continuare, sa cucereasca sudul si estul Ucrainei.
Presedintele ucrainean estimeaza totodata ca ”vremea sederii la aceeasi masa cu Rusia s-a terminat”.

”Acest lucru nu mai este posibil”, tuna Zelenski.

”Presedintele Republicii nu a discutat niciodata nimic cu Vladimir Putin fara acordul presedintelui Zelenski. El a spus intotdeauna ca ucrainenii sunt cei care decid continutul negocierilor lor cu rusii”, s-a aparat vineri Palatul Elysee.
In urma mai multor runde de negocieri intre Kiev si Moscova, in martie, aceste negocieri s-au oprit, din cauza ca pozitiile celordoua parti sunt prea indepartate.

”In prezent, dialogul (cu Moscova) trebuie sa fie pragmatic”, subliniaza Zelenski.

El reitereaza, insa, ca vrea sa se intalneasca cu Vladimir Putin, ”dar numai cu el, fara niciun mediator”.

”Si cu o abordare a dialogului, fara (lansarea unor) ultimatumuri”, mai precizeaza Zelenski.

sursa: protv.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro