Cristina Balan, umilita intr-o parcare pentru cei cu handicap

Cristina Balan s-a confruntat cu un incident revoltator intr-o parcare din Bucuresti. Fosta castigatoare „Vocea Romaniei” a incercat sa atentioneze o femeie care a parcat pe un loc destinat persoanelor cu dizabilitati. Aceasta a avut o reactie rautaciaosa.

Cristina Balan si sotul ei duc o adevarata lupta pentru binele copiilor. Gemenii lor sufera de sindromul Down. De-a lungul timpului, artista s-a confruntat cu persoane care nu respecta drepturile celor cu dizabilitati.

Revoltata de cele intamplate, Cristina Balan a povestit intamplarea pe una dintre retelele de socializare.

„Draga doamna care te-ai oparit cand ti-am atras atentia ca ocupi abuziv un loc de parcare pentru cei cu dizabilitati, doresc sa-ti transmit urmatoarele:

– Erai cu doua copile preadolescente, care iti vor urma exemplul si nu se vor sinchisi de cei care au un handicap fizic sau psihic. Asta inseamna lipsa totala de empatie, omenie sau respect.

– Erau locuri goale de parcare in preajma acelui minunat si irezistibil loc destinat celor cu dizabilitati, doar ca tie nu ti-a pasat, probabil ca nici nu ai vazut indicatorul sau marcajul de pe asfalt. Asta pentru ca nu-ti pasa decat de propria persoana, cel mai probabil. Daca ar fi fost o greseala din neatentie si atat, ai fi spus macar ‘scuze, mea culpa, dar tu te-ai iritat si mi-ai spus ca vorbesti la telefon si nu ai chef de morala mea.

loading...
– Una dintre copilele tale a lasat si caruciorul mare de cumparaturi pe locul de alaturi, tot destinat celor cu dizabilitati, blocand astfel inca un loc de parcare pe care sa-l ocupe vreun smecher ca tine (cei care chiar au nevoie nu pupa asemenea locuri bune)”, a scris Cristina Balan pe Facebook.

„Locul de parcare pentru dizabilitati nu este o fita, este o necesitate”

„- Chiar si persoanele cu handicap au voie sa iasa din casa si sa mearga la cumparaturi, iar aceste locuri de parcare destinate lor sunt drepturi castigate dupa niste lupte ale unor persoane. (…)

– Ai avut tupeul sa-i raspunzi obraznic sotului meu, cum ca nu ne-ai incurcat cu nimic, ce atata zarva. Data viitoare vom suna la politie si le vei da lor aceleasi explicatii, sa vedem daca te mai tine tupeul. Nu ne-ai incurcat astazi, dar alte dati nu am putut sa parcam pe locurile acestea, cu copiii dupa noi, pentru ca cineva ca tine s-a simtit la fel de ‘neincurcator si, din comoditate, a facut la fel ca tine. Si, oh, cati sunt ca tine!…

– Iti doresc, din tot sufletul chiar, sa nu ai niciodata parte de vreun handicap si sa nu te simti umilita cum ne simtim noi cand dam de cei ca tine.

Noi nu suntem cersetori! Noi avem dreptul la viata cat se poate de normala, de aceea unele facilitati care COMPENSEAZA lipsuri cu care ne confruntam si pe care nu vi le dorim! Locul de parcare pentru dizabilitati nu este o fita, este o necesitate! El a fost castigat de catre oameni care au luptat sa le faca viata mai usoara celor cu nevoi speciale. De ce iti bati joc tu?”, a mai scris cantareata.

Cristina si Gabriel Balan sunt casatoriti din anul 2012, timp in care au devenit si parintii unei perechi de gemeni. Baietii au venit pe lume cu dizabilitati, fiind diagnosticati cu sindromul Down, lucru ce le-a schimbat total viata celor doi parinti dedicati.

sursa: perfecte.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro