”David Popovici nu primeste o punga de bani”. Ce a transmis Camelia Potec, dupa ce pustiul de 17 ani a scris istorie la Budapesta

David Popovici a castigat, la doar 17 ani, medaliile de aur la probele de 100 si 200 de metri liber la Campionatul Mondial de natatie de la Budapesta!

Camelia Potec, campioana olimpica de la Atena, din 2004, a vorbit la superlativ despre pustiul-minune al sportului romanesc: ”Primeste exact ceea ce cere pentru a-si indeplini obiectivul”.

„Sunt doua victorii. Cea din aceasta seara a venit ca o dovada a valorii lui David Popovici si bineineles, el are acum doua titluri de campion mondial. El e deja singurul inotator roman care reuseste asta si iata ca are deja cele mai multe titluri de campion mondial de seniori, la nici 18 ani.

Ne place ce se scrie in presa internationala, faptul ca avem numai laude in presa, dar la noi in tara vorbim de lucruri care nu aduc numai valoare tarii. Dar ramane ceea ce este, ca el e un sportiv de performanta, ca se vorbeste bine despre Romania, ca el aduce cinste Romaniei.

Daca vorbim despre stat, e o discutie foarte lunga. El s-a antrenat numai si numai in Romania, nu in alte tari, asa cum am auzit. In ceea ce priveste sprijinul statului, o sa vorbeasca David duminica, atunci cand se intoarce in tara. El a avut sustinerea de care a avut nevoie, alaturi de parinti, a primit ceea ce a cerut, alaturi de antrenori. Antrenorul discuta aceste lucruri si spune care e planul de pregatire, obiectivele si pasii pentru indeplinirea obiectivelor, un plan care se depune si se discuta la inceputul anului competitional, in septembrie.

loading...
El nu primeste o punga de bani in septembrie si ii cheltuie, ci primeste exact ceea ce cere pentru a-si indeplini obiectivul. David a depasit performantele scontate, dar va avea parte de acelasi sprijin si de acum incolo, daca va dori mai mult. El se intoarce acum in Romania cu doua medalii de aur, e un sporitv care a aratat de mult ca are talent, noi stiam, este in pregatire la lot de aproape 5 ani, a castigat medalii la Festivalul Tineretului European, in 2019, cand a fost declarat sportivul lotului.

Atunci s-a discutat doua sau trei zile, apoi, anul trecut, am fost intrebata de unde l-am scos pe acest David. El este de mult in tara si bate recorduri de la 11 ani. Dar probabil ca nu a fost interes si nu e vina noastra”, a spus Camelia Potec.

Este pentru prima oara dupa 49 de ani cand un inotator reuseste sa castige doua titluri mondiale la aceeasi editie a Campionatului Mondial! Nu s-a mai intamplat din 1973, de la americanul Jim Montgomery.

Performanta este uriasa pentru Romania, avand in vedere ca David Popovici are doar 17 ani si este un debutant la Mondialele de seniori. Mai mult, cele doua titluri mondiale sunt primele din istoria inotului masculin romanesc.

David Popovici a castigat finala de la 100 m liber cu timpul de 47,58, dupa ce si-a valorificat la maximum finisul devastator.

Pe locul secund s-a situat francezul Maxime Grousset, care a blocat cronometrul la 47,64, in timp ce locul al treilea i-a revenit canadianului Joshua Liendo Edwards, cu un rezultat de 47,71.

Romania mai are doua medalii de aur, cucerite de Tamara Costache (50 m liber, 1986) si Diana Mocanu (200 m spate, 2001).

Bilantul Romaniei la Mondiale este acum de patru medalii de aur, una de argint si sase de bronz.

sursa: sport.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro