David Popovici va primi un milion de lei din fondul de rezerva al Guvernului

Premierul Nicolae Ciuca a anuntat, joi, ca va fi alocata inotatorului David Popovici suma de un milion de lei din Fondul de rezerva al Guvernului.

„Astazi, in cadrul sedintei de guvern, am luat decizia de a recunoaste performanta sportivului nostru David Popovici si, in felul acesta, am decis ca, fiind vorba despre o performanta exceptionala, sa avem o recunoastere pe masura si am hotarat sa ii fie alocata din Fondul de rezerva al Guvernului o suma de un milion de lei”, a declarat Ciuca, dupa sedinta de guvern.

David Popovici este de acum un fenomen planetar. Romanul a devenit, miercuri seara, dublu campion mondial la natatie, la seniori, desi inca nu a implinit 18 ani.

Sportivul roman a stabilit, in 48 de ore, trei noi recorduri mondiale la probele de inot liber, in cursele de 200 si 100 de metri, cea din urma fiind considerata regina acestui sport.

Dupa aurul de la 200 de metri liber, David Popovici a revenit in bazin la Budapesta si a cucerit al doilea titlu mondial. Romanul de 17 ani a intors al doilea, dar a reusit sa castige cursa in fata unui francez. Doar 6 sutimi de secunda i-au despartit pe cei doi.

loading...
Parintii i-au tinut pumnii micului campion din Romania.

Popovici e primul inotator dupa aproape 50 de ani care castiga titlul mondial la 100 si 200 de metri liber.

Americanul Jim Montgomery a reusit acest lucru in 1973, la prima editie a Campionatelor Mondiale de la Belgrad.

Reporter: Cand ai venit la Budapesta, te gandeai ca o sa castigi doua medalii de aur?

David Popovici, campion mondial: „Nu, nu ma asteptam, dar am gandit pozitiv. Este doar inceputul, urmeaza un drum foarte lung”.

sursa: protv.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro