Gest senzational facut de trei adolescenti. Au gasit pe strada un portofel plin cu bani si l-au predat la politie

Trei adolescenti din localitatea Odoreu, judetul Satu Mare, au castigat admiratia consatenilor, dupa ce au restituit un portofel plin cu bani, gasit pe o strada din localitate.

Proprietarul a dorit sa-i rasplateasca pe baieti, insa ei au spus ca nu accepta bani, insa vor sa-si caute ceva de lucru in perioada vacantei de vara.

Cei trei trei adolescenti, cu varste cuprinse intre 14 si 16 ani, au gasit intamplator, pe strada, portofelul in care se aflau circa 4.000 de lei.

Adolescent: „Ne plimbam pe strada. Eram doar noi si la un moment dat am vazut portofelul. L-am ridicant, ne-am uitat daca sunt acte, era plin de bani. Am mers direct la sectie, politistii ne-au strans mana.”

Proprietarul, taximetrist de meserie, este din alta localitate, si in scurt timp a fost anuntat de politisti. Incantat, le-a spus oamenilor legii ca in portofel erau banii cu care voia sa-si cumpere niste obiecte de mobilier.

loading...
Gheorghe, proprietarul portofelului: „Am ajuns in Odoreu, l-am uitat pe plafonul masinii, am uitat de el si am ajuns pana in Satu Mare. Am fost sunat dupa aproximativ 20 de minute ca mi s-a gasit portofelul.”

Barbatul ar fi vrut sa le ofere o recompensa baietilor, dar ei au refuzat categoric. Sunt dornici, in schimb, sa-si gaseasca de lucru pe perioada verii. Unul dintre ei provine dintr-o familie cu 13 copii.

Mama unuia dintre baieti: „Mai am 12 copii, ne este greu, avem nevoi mari. Avem doar o pensie a sotului de 1.000 de lei, dar mi-am educat copiii sa faca doar bine.”

Dumitru Pop, primarul localitatii Odoreu: „Baietii nu au vrut nimic in schimb. Isi cauta doar un loc de munca pe vara. Chiar de aceea ii voi ajuta sa-si gaseasca.”

Dupa ce Primaria din Odoreu a facut publica intamplarea pe pagina sa de Facebook, sute de oameni i-au felicitat pe copii si unii spun ca vor incerca sa le gaseasca de lucru, ceva potrivit pentru ei.

sursa: protv.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro