Instanta Suprema a amanat cererea Elenei Udrea de anulare a pedepsei

Instanta Suprema a amanat pentru miercuri, 22 iunie, luarea in discutie a recursul in casatie formulat de Elena Udrea.

Este vorba despre o cale extraordinara de atac prin care fostul ministru al Turismului incearca sa obtina anularea pedepsei din dosarul Gala Bute.

Elena Udrea a cerut judecatorilor Curtii Supreme sa o lase in libertate pana cand va fi solutionat recursul in casatie, o cale extraordinara de atac a condamnarii la 6 ani de inchisoare, primita in dosarul Gala Bute.

Fostul ministru al Turismului a cerut si sesizarea Curtii de Justitie a Uniunii Europene. Udrea va afla decizia instantei peste doua zile. In sala de judecata a fost prezent si iubitul ei, care a incercat sa-i arate poze cu fetita lor.

Imbracata intr-un costum albastru satinat si cu cateva kilograme in minus fata de silueta pe care o avea in urma cu doua luni, inainte de momentul arestarii, Elena Udrea a fost adusa la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

loading...
Masurile de securitate pentru momentul in care Elena Udrea a fost adusa de la Penitenciarul Targsor au fost sporite la Curtea Suprema de Justitie. In sala de judecata au fost mai multi gardieni decat sunt de regula la alte procese. Acestia au reactionat imediat in momentul in care Adrian Alexandrov, iubitul Elenei Udrea, s-a apropiat si a incercat sa-i arate de pe telefonul o poza cu fetita lor.

Nu i-au permis si l-au rugat sa nu interactioneze in niciun fel cu ea.

Adrian Alexandrov: ”M-am pus mai langa ea, am incercat sa-i arat o poza cu cea mica pe telefon, insa doamna care o pazea nu m-a lasat. E greu sa merg cu cea mica in vizita, pentru ca discutia se desfasoara in spatele unui geam. Nu a vazut-o de doua luni de zile pe mama ei. Ea nu stie ce face mama ei si unde e.”

In sala de judecata, Udrea si avocatii au facut incercari disperate de a-i convinge pe magistrati sa ia o decizie in favoarea ei si sa o lase in libertate pana va fi judecat pe fond recursul in casatie, ultima cale de atac a sentintei definitive.

Veronel Radulescu, avocatul Elenei Udrea: ”A fost o sedinta destul de grea, dar cred ca am reusit sa demonstrez si sa fac sa inteleaga pe toata lumea ca Elena Udrea executa o pedeapsa nelegala.”

Elena Udrea a fost predata autoritatilor din Romania de cele bulgare in urma cu cateva zile, la punctul de frontiera de la Giurgiu si incarcerata in Penitenciarul de la Targsor in baza condamnarii definitive la 6 ani de inchisoare pentru abuz in serviciu si dare de mita.

sursa: protv.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro