Joe Biden avertizeaza ca inflatia din SUA ar putea dura ”o vreme”.

Presedintele Joe Biden a avertizat ca inflatia din SUA ar putea dura ”o vreme”, dupa ce datele de vineri au aratat ca presiunile asupra preturilor sensibile din punct de vedere politic s-au intensificat in mod neasteptat in ultimele saptamani.

”Vom trai cu aceasta inflatie o vreme. Va scadea treptat, dar vom trai cu ea pentru o vreme”, a spus Biden la un eveniment de strangere de fonduri pentru democrati in Beverly Hills, potrivit Reuters.

Comentariile ingrijoratoare facute la un eveniment gazduit de magnatul miliardar al mass-media Haim Saban au venit in timp ce administratia se confrunta cu o presiune tot mai mare inaintea alegerilor intermediare din 8 noiembrie, in care este in joc controlul colegilor democrati ai lui Biden asupra Congresului.

Administratia si multi economisti au crezut initial ca presiunile inflationiste vor fi ”tranzitorii”, atenuandu-se pe masura ce redresarea dupa pandemia de COVID-19 va continua, potrivit News.ro.

Dar presiunile asupra preturilor s-au extins la bunuri si servicii suplimentare la nivel global, deoarece invazia rusa in Ucraina a redus rezervele de petrol si alimente pe o piata globala deja tensionata.

loading...
Inflatia de consum din SUA a atins un maximal ultimilor 40 de ani, de 8,6%, in cele 12 luni incheiate in mai, pretul benzinei marcand un nivel record, in timp ce costul alimentelor a crescut la randul sau, au aratat datele Departamentului Muncii.

Cresterea costurilor a devenit o problema politica pentru administratia Biden, care a incercat mai multe masuri pentru a reduce preturile, dar a spus ca o mare parte din responsabilitatea de a controla inflatia revine Rezervei Federale.

Biden a vizitat vineri portul Los Angeles, unde a incercat sa rezolve problema blocajului de marfuri si a acuzat industria petroliera din SUA ca valorifica deficitul de aprovizionare pentru a-si mari profiturile.

sursa: protv.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro