Purtatorul de cuvant al Ministerului Apararii din Rusia este moldovean.

Purtatorul de cuvant al Ministerului Apararii din Rusia, care prezinta zilnic avansul trupelor rusesti in Ucraina, este din Republica Moldova. Igor Konasenkov a fost avansat recent la gradul de general locotenent de catre presedintele Vladimir Putin.

Igor Konasenkov s-a nascut pe 15 mai 1966 la Chisinau si este din 1998 in serviciul de presa al Ministerului Apararii din Rusia.

Recent, presedintele Vladimir Putin l-a avansat in gradul de general locotenent, scrie Unimedia, care citeaza agentia Tass.

”Se atribuie gradul militar de general locotenent lui Igor Evghenievici Konasenkov”, se arata in decretul citat de agentia rusa de stat. Kremlinul a confirmat informatia, dar nu a oferit detalii.

Generalul Igor Konasenkov a activat in timpul Uniunii Sovietice cadrul Fortelor Aeriene, iar numele sau a devenit cunoscut in timpul mediatizarii operatiunii militare ruse din Siria din 2015.

loading...
In prezent, este oficialul militar al Kremlinului care prezinta zilnic avansul trupelor rusesti in Ucraina, in calitate de purtator de cuvant al Ministerului Apararii al Federatiei Ruse.

Konasenkov a avut mai multe interventii oficiale legate de rolul negative jucat de Romania in contextul razboiului declansat de Rusia in Ucraina.

Generalul nascut in Moldova este cel care a acuzat tara noastra la inceputul invaziei ruse ca adaposteste avioane ucrainene de lupta si a amenintat direct Romania ca risca sa fie implicata in conflictul militar.

sursa: protv.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro