Putin spune ca Rusia sparge „ca pe nuci” armele trimise de alte tari in Ucraina

Vladimir Putin, presedintele Rusiei, a facut o remarca surprinzatoare privind armele pe care SUA le-au trimis in ajutorul Ucrainei.

Fortele antiaeriane ruse au doborat zeci de arme livrate Ucrainei de alte state si “le sparg ca pe nuci”, a declarat presedintele rus Vladimir Putin, potrivit unui scurt fragment dintr-un interviu al sau pentru postul de televiziune “Rossia-1?, fragment difuzat sambata, informeaza Reuters, citata de Agerpres.

Agentia de presa rusa RIA Novosti, care a difuzat prima aceste afirmatii, a citat raspunsul lui Vladimir Putin la o intrebare referitoare la armele livrate Ucrainei de alte tari. Potrivit lui Putin, Rusia se descurca fara probleme cu aceste arme si a distrus deja zeci dintre ele.

Chiar daca tipul exact de arme nu a fost precizat in fragmentul difuzat sambata, Rusia a sustinut de mai multe ori ca a distrus atat aeronave, cat si rachete lansate de Ucraina.

loading...
Prima parte a interviului lui Putin a fost difuzata vineri si inca una va fi difuzata duminica, potrivit TASS. In anuntul postului de televiziune se spune ca Putin va raspunde la intrebari legate de livrarile de arme din SUA pentru Ucraina.

Rusia a lansat la 24 februarie o vasta ofensiva impotriva Ucrainei, justificand-o prin necesitatea de a proteja de un pretins “genocid” populatia rusofona din Donbas, regiune din estul tarii, controlata partial din 2014 de separatisti prorusi, pe care Moscova i-a sustinut de la inceput.

Potrivit Moscovei, este vorba de “denazificarea” puterii ucrainene, a carei politica prooccidentala a fost perceputa de ani de zile ca o amenintare de catre regimul rus.

Asaltul rus impotriva Kievului a esuat insa, iar fortele ruse sunt de acum concentrate in Donbas, scena unor lupte inversunate de mai multe saptamani. Rusii avanseaza foarte lent si cu mare dificultate in fata rezistentei ucrainene.

sursa: protv.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro