Reactia Ungariei dupa ce un oficial austriac a spus ca-si doreste moartea lui Viktor Orban

Este un lucru inacceptabil ca cineva sa isi doreasca moartea altei persoane, ”o manifestare groaznica”, a comentat ministerul maghiar de Externe declaratia unui oficial austriac, potrivit caruia ar fi ”un lucru cinstit” ca Viktor Orban sa faca infarct.

Ministerul de Externe si al Comertului Exterior din Ungaria a transmis, prin secretarul de stat Tamas Menczer, ca este un lucru inacceptabil ca cineva sa isi doreasca moartea unei alte persoane, iar in astfel de cazuri, scuzele rostite ulterior in apararea a ceea ce s-a spus, nu sunt suficiente, potrivit Hirado.

Reactia oficialului maghiar vine dupa ce Karl Pachner, unul dintre sefii televiziunii publice ORF din Austria a declarat, intr-o postare publicata pe Facebook – stearsa intre timp – ca ar fi “un lucru cinstit” ca Viktor Orban sa faca infarct.

”Aceasta este, in sine, o manifestare groaznica, o palma data intregii Ungarii, din moment ce prim-ministrul a fost ales de catre poporul maghiar”, a subliniat Tamas Menczer.

loading...
In urma “manifestarii scandaloase” a unuia dintre reprezentantii presei publice austriece, Ministerul de Externe din Ungaria l-a convocat pe ambasadorul Austriei la Budapesta.

Potrivit purtatorului de cuvant al ministerului, Mate Paczolay, convocarea ambasadorului a avut loc in urma faptului ca unul dintre liderii ORF a dorit moartea premierului ungar.

sursa: protv.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro