Suma pe care David Popovici o va primi din partea MTS, dupa cele doua medalii de aur castigate la Budapesta

David Popovici (17 ani) a devenit regele natatiei! A castigat medaliile de aur la probele de 100 si 200 de metri liber la Campionatul Mondial de la Budapesta.

Performanta este uriasa pentru Romania, avand in vedere ca David Popovici are doar 17 ani si este un debutant la Mondialele de seniori. Mai mult, cele doua titluri mondiale sunt primele din istoria inotului masculin romanesc.

Potrivit legii, tanarul inotator va fi recompensat de MTS pentru cele doua performante care au intrat in istoria inotului mondial. Popovici va primi 56.000 de lei, echivalentul a 11.000 de euro.

“Chiar nu stiu cum voi fi privit, insa eu voi fi absolut la fel, ma voi comporta absolut la fel. Daca e cumva vreodata sa mi se urce la cap stiu ca voi primi doua palme imaginare de la apropiatii mei si o sa-mi revin imediat, dar nu o sa se ajunga acolo. Pentru ca am niste oameni linistiti in jurul meu, oameni la fel de simpli ca si mine”, a spus Popovici, la TVR.

loading...
David Popovici a castigat finala de la 100 m liber cu timpul de 47,58, dupa ce si-a valorificat la maximum finisul devastator.

Pe locul secund s-a situat francezul Maxime Grousset, care a blocat cronometrul la 47,64, in timp ce locul al treilea i-a revenit canadianului Joshua Liendo Edwards, cu un rezultat de 47,71.

Romania mai are doua medalii de aur, cucerite de Tamara Costache (50 m liber, 1986) si Diana Mocanu (200 m spate, 2001).

Bilantul Romaniei la Mondiale este acum de patru medalii de aur, una de argint si sase de bronz.

sursa: sport.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro