Vizita lui Klaus Iohannis la Kiev.

Presedintele Klaus Iohannis se afla, joi, la Kiev, unde efectueaza o vizita comuna cu alti trei lideri europeni – Emmanuel Macron, Olaf Scholz si Mario Draghi.

UPDATE – Presedintele Klaus Iohannis, Emmanuel Macron, Olaf Scholz si Mario Draghi discuta cu presedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Cei patru lideri europeni s-au fotografiat cu Zelenski la intrarea in sediul presedintiei.

UPDATE – Liderii europeni au efectuat joi o vizita la Irpin, la periferia Kievului, una dintre localitatile in care rusii au savarsit masacre.

Cei trei lideri europeni au ajuns cu trenul din Polonia in capitala Ucrainei, in timp ce Klaus Iohannis a ajuns ulterior la gara din Kiev, pe un alt traseu.

“Astazi, la Kiev, alaturi de colegii mei europeni, cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, presedintele Frantei, Emmanuel Macron, si premierul Italiei, Mario Draghi, pentru a ne arata sprijinul puternic si solidaritatea deplina cu presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, si poporul ucrainean. Aceasta agresiune ilegala a Rusiei trebuie sa inceteze!”, a scris Iohannis pe Twitter, dupa ce a ajuns la Kiev.

Seful statului a postat si fotografii in care apare in gara din Kiev.

loading...
La finalul calatoriei sale in Romania si Moldova, presedintele Emmanuel Macron s-a alaturat miercuri seara, in Polonia, cancelarului german, Olaf Scholz, si premierul italian, Mario Draghi.

Impreuna s-au urcat intr-un tren de noapte special inchiriat, unde au avut o intalnire de lucru miercuri seara pentru a se pregati pentru intalnirea de a doua zi cu presedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Acest echipaj european impunator a ajuns in capitala Ucrainei dupa o calatorie de aproximativ douasprezece ore, precizeaza sursa citata.

Macron este insotit de catre ambasadorul Frantei in Ucraina, Etienne de Poncins, si a fost primit de catre ministrul ucrainean insarcinat cu Afaceri Europene si cu candidatura Ucrainei la aderarea la Uniunea Europeana.

”Am venit sa transmit un mesaj de unitate europeana si de sustinere a ucrainenilor si Ucrainei”, a declarat Macron la coborarea din trenul cu care a sosit din Polonia in capitala ucraineana.

Primele etape ale programului au fost tinute secrete din motive de securitate, potrivit News.ro.

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski ii primeste pe liderii europeni in cursul diminetii, la Palatul Marinski, sediul Presedintiei, pentru discutii considerate cruciale inainte de summitul european din 23 si 24 iunie.

In jurul pranzului este programata o conferinta de presa, urmata de un „pranz privat”.

Presedintele francez ar urma sa faca o plimbare pe strazile din Kiev, apoi sa se intalneasca cu jandarmii francezi care participa la investigatiile ucrainene privind crimele de razboi.

Plecarea delegatiei este programata pentru seara, pe o ruta similara, presedintele francez fiind asteptat Paris vineri, in a doua parte a zilei.

sursa: protv.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro