Fostul presedinte rus Dmitri Medvedev vorbeste despre recurgerea la arme nucleare

Fostul presedinte al Federatiei Ruse, Dmitri Medvedev, s-a referit miercuri la recurgerea la arme nucleare, informeaza AFP, potrivit Agerpres.

„Numai ideea de a pedepsi o tara care are cel mai mare arsenal nuclear din lume este in sine una absurda. Si aceasta creeaza in mod potential o amenintare pentru existenta umanitatii”, a scris pe contul sau Telegram actualul vicepresedinte al puternicului Consiliu de Securitate al Rusiei.

Totodata, Dmitri Medvedev a acuzat SUA ca vor sa aduca Rusia in fata jurisdictiilor internationale, in conditiile in care Washingtonul nu a fost niciodata pedepsit pentru razboaiele sale duse in lume si care, potrivit lui Medvedev, au dus la moartea a 20 de milioane de oameni.

Dmitri Medvedev a fost presedinte din 2008 pana in 2012, cand Vladimir Putin a parasit pentru o perioada Kremlinul, din cauza limitei privind numarul de mandate prezidentiale consecutive, pentru a conduce guvernul.

Considerat altadata o figura politica moderata, Dmitri Medvedev, care a fost premier din 2012 pana in 2020, s-a impus de la inceputul ofensivei ruse in Ucraina drept unul dintre detractorii cei mai vehementi ai tarilor occidentale.

loading...
Autorul a numeroase declaratii rasunatoare, el i-a calificat de exemplu pe adversarii Rusiei drept „nenorociti” si „degenerati”.

Curtea Penala Internationala (CPI) ancheteaza in prezent asupra presupuselor crime comise de trupele ruse in Ucraina.

Rusia neaga sistematic toate abuzurile de care sunt acuzate fortele ruse – bombardamente asupra civililor, executari sumare, violuri – acuzand la randul sau Ucraina de crime de razboi.

sursa: protv.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro