Masca de protectie revine. Ministrul Sanatatii a anuntat unde trebuie purtata obligatoriu

Vesti triste in Romania. Masca de protectie trebuie purtata din nou. Ministrul Sanatatii a anuntat care sunt locurile in care trebuie purtata obligatoriu.

Cazurile Sars-Cov-2 cresc de la o ora la alta. Autoritatile vor sa ia noi masuri de protectie. Masca de protectie va deveni din nou obligatorie la noi in tara, iar anuntul a fost facut de ministrul Sanatatii.

Alexandru Rafila a anuntat care sunt locurile in care va trebui purtata masca de protectie.

Oficialii vor lua noi masuri pentru protejarea populatiei. Rafila a anuntat care vor fi locurile in care va trebui purtata masca de protectie incepand din acest moment.

Alexandru Rafila a marturisit ca masca de protectie va deveni din nou obligatorie in spatiile inchise, aglomerate, dar si in mijloacele de transport in comun. Ministru Sanatatii sustine ca se vor lua masurile necesare pentru prevenirea si raspandirea virusului.

„Masca a revenit in unitatile sanitare. Noi avem o baza legala care permite fiecarei unitati sanitare, inclusiv la cabinetele medicilor de familie, sa utilizeze masca, atat personalul, cat si pacientii, pentru prevenirea transmiterii infectiilor nosocomiale, diverse infectii si aici includ si infectia cu coronavirus.

E un ordin din anul 2016, ordinul 1101 care este disponibil in acest moment si isi poate face efectul fara niciun fel de probleme la nivelul unitatilor sanitare. Daca discutam in general, masca trebuie purtata in spatiile inchise, aglomerate si in mijloacele de transport in comun.

Noi nu putem face decat o recomandare in momentul de fata, dar, in mod evident, daca va exista o situatie care sa puna sistemul de sanatate in pericol, in ceea ce priveste gradul de absorbtie al pacientilor, fie COVID, fie alte patologii, sigur ca noi vom prezenta aceasta situatie, iar Guvernul Romaniei va lua masurile pe care le considera necesare intr-un astfel de context”, a declarat ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila la DCMedical.

Numarul infectarilor cu temutul virus creste de la o ora la alta. In ultimele 24 de ore au fost inregistrate 7.658 de cazuri de persoane infectate cu COVID – 19, cu 4.370 mai multe fata de ziua anterioara. De asemenea, la ATI sunt internate 136 de persoane, dintre cei 136 pacienti internati la ATI, 114 sunt nevaccinati.

sursa: kanald

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro