Reactia presedintelui Klaus Iohannis, dupa ce Austria ne-a blocat aderarea la Schengen: O decizie profund nedreapta

Klaus Iohannis a reactionat dupa ce Romania nu a fost primita in Schengen. Este o decizie „profund nedreapta pentru tara noastra si cetatenii romani”, a transmis presedintele.

Romania nu a fost acceptata in spatiul Schengen, dupa ce Austria s-a opus. Si Olanda a dat un vot negativ pentru Bulgaria, vot care a contat si pentru Romania, pentru ca decizia a fost luata la pachet.

„Lipsa consensului de astazi in ceea ce priveste aderarea Romaniei la Schengen, pe fondul opozitiei Austriei, este profund nedreapta pentru tara noastra si cetatenii romani.

Romania merita sa primeasca un vot favorabil. O confirma datele solide, rezultatele misiunilor recente de evaluare ale statelor membre si institutiilor europene.

Un singur stat membru a ales sa ignore aceste realitati si sa blocheze unanimitatea europeana, in mod inexplicabil si dificil de inteles pentru intreaga Uniune Europeana. Atitudinea regretabila si nejustificata a Austriei din cadrul reuniunii de astazi risca sa afecteze unitatea si coeziunea europene, de care avem atat de multa nevoie mai ales in actualul context geopolitic.

Romania va continua sa actioneze cu responsabilitate, hotarare si buna credinta in directia consolidarii securitatii interne a Uniunii Europene, asa cum a facut-o si pana acum.

Multumesc tuturor statelor membre si Comisiei Europene care, recunoscand meritele Romaniei in securizarea frontierei externe a UE si in consolidarea proiectului european, au sustinut aderarea tarii noastre.

Sprijinul si solidaritatea exprimate azi au fost impresionante, reconfirmand aprecierea de care se bucura Romania in plan european.

Dragi romani, Romania nu se opreste aici!

Aderarea la Schengen este obiectivul nostru strategic si nu ne vom opri pana nu il vom atinge”.

sursa: protv.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro