Un expert in Fizica Pamantului, despre metoda prin care chinezii pot prevedea un cutremur

Seismologul Mihai Diaconescu, de la Institutul de Fizica al Pamantului, a precizat care este una dintre metodele folosite de chinezi pentru a prezice un cutremur cu cateva zile sau ore bune inainte ca acesta sa se produca.

Expertul in Fizica Pamantului a amintit publicului, in cadrul unei emisiuni televizate, de o metoda folosita de ani de zile.

„In 1975, chinezii observa o treaba ciudata cu animalele. Au avut un comportament ciudat, stari de agitatie cu cateva zile inainte si s-au accentuat in cu 24 de ore inainte de cutremur. Asa au evacuat un oras si au salvat vreo 2 milioane de persoane. Dar peste un an, in aceeasi zona, a mai fost un cutremur care nu a fost prezis de animale si au murit vreo 200.000 de persoane.

Chinezii au avut mici gradini zoologice pe langa scoli si animalele erau monitorizate 24 de ore din 24 si asa si-au putut da seama. Noi avem niste pesti la Vrancioaia.

Colegii mei au incercat, din nefericire, nu au reusit. Stiu ca am participat o data la Constanta la delfinariu, ne-am dus si la acvariu, am instalat. Pestii de adancime care stau pe fundul marii, lacurilor pot simt vibratia”, a declarat Mihai Diaconescu la un post de stiri.

Declaratia lui Mihai Diaconescu vine in contextul in care, dupa cutremurele puternice din Turcia, un video de pe TikTok s-a viralizat, readucand in atentia publicului intrebarea daca animalele sunt capabile sau nu sa prevada cutremurul. Clipul infatisa un catel care urla in noapte, cu doar cateva ore inainte ca localitatea sa fie devastata de miscarile seismice.

sursa: protv.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro