Este singura femeie din Romania care ocupa aceasta functie.

A absolvit Academia de Politie ,,A.I. Cuza” din Bucuresti in 2010, iar la 13 ani distanta primeste o functie de conducere la Penitenciarul Baia Mare. In urma unui concurs, Andreea Dobritoiu a devenit singura femeie din Romania care ocupa functia de director adjunct al unui penitenciar.

„Pe 09.12.2023, s-au afisat rezultatele la concursul pentru ocuparea, din sursa interna, a postului de director adjunct pentru siguranta detinerii si regim penitenciar la Penitenciarul Baia Mare.
Suntem deosebit de onorati si o felicitam, inclusiv pe aceasta cale, pe doamna comisar de politie penitenciara Andreea Dobritoiu care, prin promovarea acestui examen a devenit singura femeie din sistemul penitenciar romanesc care gireaza aceasta functie operativa de importanta majora in cadrul oricarei unitati de detentie”, se mentioneaza intr-un comunicat facut public de reprezentantii institutiei. 

Andreea Dobritoiu este absolventa a Academiei de Politie „A.I. Cuza” din Bucuresti, promotia 2010, si s-a remarcat prin rezultate foarte bune pe parcursul carierei.

In prezent, directorul Penitenciarului Baia Mare este Comisarul sef de politie penitenciara Mircea SPIRIDON.

Anuntul a starnit un val de comentarii pozitive in mediul online. Pe langa prieteni si colegi, Andreea a fost felicitata de zeci de romani. 

„A fost cel mai bun candidat la proba interviului. Felicitari!”, a scris Cosmin Dorobantu. 

„Este un moment unic, care demonstreaza ca sistemul nostru recunoaste performanta, indiferent de gen! In caz ca va intrebati de ce e unic, va spun ca pana acum nicio femeie, niciodata, nu a fost director adjunct siguranta detinerii si regim penitenciar, in toata istoria sistemului penitenciar. Pentru cei „profani” va pot zice ca e una dintre cele mai dificile functii. Iata ca, in sfarsit, se sparg niste bariere si cutume invechite! Stiu ca a fost un examen foarte greu, nu va fi nici usor sa fii „deschizatoare de drumuri”, dar noi, indiferent de gen, politisti de penitenciare, te vom sustine!, a scris una dintre colegele Andreei. 

„Felicitari, mult succes si putere de munca in continuare!; Felicitari! Succes in activitate!”, au fost alte urari.

sursa: protv.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Massy

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro