Tipuri de relatii cu care toate ne-am confruntat

De-a lungul vietii, noi toate am avut parte de diverse tipuri de relatii, unele mai bune, altele mai rele. Insa, de multe ori, am ales sa ramanem si in relatii mai putin satisfactoare, fie pentru ca eram prea atasate de partenerul nostru, fie pentru ca nu ne dadeam seama ca suntem intr-o relatie toxica.

Am alcatuit pentru tine o lista cu cele mai frecvente tipuri de relatii toxice, de care toate am avut parte macar o data in viata.

  1. Acaparatorul
    Cand te gandesti la un partener acaparator, te gandesti probabil la genul acela de replici: „Nu pot sa traiesc fara tine!”, „Tu esti totul pentru mine!”, rostite adeseori de partenerul tau, mai ales atunci cand simti nevoia sa petreci niste timp doar tu cu tine insati. Uneori e dificil sa identifici o astfel de persoana; dar niste semnale certe sunt nevoia lui permanenta de a fi in contact cu tine, o dependenta emotionala care se manifesta prin faptul ca nu are nevoie de spatiu si nici nu este dispus sa accepte ca tu ai aceasta nevoie. Daca simti ca te sufoci in relatie inseamna ca ai de-a face cu un acaparator.

  2. Infidelul
    Infidelul si mincinosul se inscriu in aceeati categorie de abuzivi emotional. Acest tip de relatie este greu de gestionat si, cel mai bine, ar fi sa o parasesti cat de curand posibil. Infidelitatea si minciuna nasc nesfarsite intrebari, toate gravitand in jurul unei singure intrebari: „De ce?”. „De ce mi-a facut asta?”, „De ce mi se intampla tocmai mie?”, „Daca a tinut vreodata la mine, cum poate sa-mi faca asa ceva?”, „Cum ma poate rani in asemenea hal?”. Este foarte adevarat ca un act de infidelitate ascunde probleme mai profunde ale relatiei, dar asta nu inseamna ca trebuie sa te culpabilizezi. Ci doar sa parasesti relatia.

    loading...
  3. „Doar un prieten”
    Oare doi oameni pot fi „doar prieteni” daca unul dintre ei se simte atras de celalalt sau daca are sentimente romantice pentru el? De obicei, cel care nutreste sentimente va spera ca celalat isi va schimba abordarea daca il va cunoaste mai bine sau daca vor petrece suficient de mult timp impreuna. Totusi, daca in jurul tau graviteaza un barbat care este evident atras de tine, dar pe care tu il mentii in zona sigura a amicitiei, ar trebui sa te gandesti mai bine: nu cumva ii faci mai mult rau decat bine? E dificil sa mentii o relatie care in mintea ta este platonica, dar care celuilat ii creeaza sperante.

Continuarea aici!

Comenteaza articolul

comments

Despre Micula Alexandra Aida

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro