Ochelari de vedere si de soare intr-o singura pereche (P)

Ochelarii de soare, au incetat sa mai fie un simplu accesoriu fashion, ba chiar ofera acum un confort vizual si vor proteja ochii de razele ultraviolete care pot dauna extrem de rau ochilor, de particule de praf, si de microtraumatisme ce ar putea aparea.

De asemenea, acum, disconfortul celor purtatori si de ochelari de vedere a disparut, deoarece exista ochelari de soare cu dipotrii, prescrise de specialist.

Cea mai importanta caracteristica in momentul alegerii unor ochelari de soare, este calitatea acestora. Cei de o calitate extrem de slaba pot fi mai daunatori, fiind mult mai bine sa nu ii purtati.
Riscurile la care va expuneti atunci cand nu purtati ochelari de soare sunt variate si cea mai afectata este corneea deoarece ea este expusa la razele UV, iar afectiunile ce pot aparea pot fi durerose, puteti suferi arsuri sau chiar puteti avea infectii datorita microbilor ce intra in ochi.

Acum, pentru ca totul se dezvolta rapid in orice domeniu, purtatorii de ochelari de soare</strong> nu trebuie sa mai fie ingrijorati referitor la cum vor putea sa isi protejeze ochii de razele soarelui si in acelasi timp sa nu isi agraveze si mai mult problemele de sanatate.

In prezent exista solutii inteligente pentru a putea vedea cat mai bine si corect, dar sa ne si putem proteja contra arsurilor ce pot fi provocate de raze UV.

Iata cateva solutii eficiente:

Ochelarii cu lentile heliomate
Lentilele heliomate (fotocromatice) se adapteaza in functie de luminozitate si au strans cativa fani de-a lungul timpului. In momentul in care lumina este puternica gradul de colorare al lentilelor este de aproximativ 85-90%, acestea revenind imediat la transparenta atunci cand va aflati in medii slab iluminate. Avantajul principal al acestor tipuri de ochelari il reprezinta faptul ca au si un tratament anti-reflex iar culorile lentilelor variaza intre gri si maro.

Ochelarii de soare cu dioptrii sunt o solutie mai veche dar la fel de eficienta pentru afectiuni oftalmologice. Se pot monta pe aproape orice tip de rama si va vor proteja ochii contra razelor de soare, tratand in acelasi timp si problema. Dezavantajul acestora este ca nu pot fi purtati decat afara, pentru interior nu sunt recomandati deoarece creeaza disconfort.

Ochelarii clip-on transforma orce pereche de ochelari de vedere in ochelari de soare. Acestia au ca mecanism adaugarea unui clip on al carui lentile sunt de protectie contra razelor UV si au tratament antireflex, peste clasicii ochelari de soare.
Componentele lor sunt baza inferioara, adica ochelarii dumneavostra de vedere si o baza superioara, constituita din lentile colorate, totul fiind simplificat de existenta unui suport magnetic, ramele ochelarilor.

Orice alegere vei face, cu aceste 3 tipuri de ochelari te poti proteja de razele UV ale soarelui puternic si vei putea avea si grija de vederea ta.

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro