Rame de ochelari-cum sa alegi perechea perfecta pentru tine (P)

Una dintre cele mai mari dileme ale celor care trebuie sa poarte ochelari de vedere, este ce model de rama sa aleaga. Cei mai multi dintre purtatorii de ochelari sunt extrem de indecisi atunci cand sunt pusi in fata faptului implinit. Nu putem controla ce tip de par sau ce forma a fetei vom avea, dar atunci cand vine vorba de ochelari, suntem pusi sa alegem si sa luam o decizie care sa ne avantajeze.

Ce e si mai interesant este faptul ca inainte, ochelarii erau un semn clar al muncii, imbatranirii sau al ”tocilarilor”, ar unor oameni care isi suprasolicitau ochii si chiar aveau nevoie de ei. Acum, datorita design-ului cool si modern, ochelarii au inceput sa fie utilizati si ca accesoriu vestimentar. Este adevarat ca o pereche de ochelari de vedere iti pot schimba infatisarea si tocmai de aceea trebuie sa tii cont de rama potrivita formei fetii tale.

Cum sa alegi ramele potrivite pentru forma fetei tale?

Pentru fata ovala, care este considerata si o fata aproape perfecta, poti alege aproape orice tip de rame de ochelari, pentru ca vei arata bine cu toate.

In cazul persoanelor cu fata rotunda se potrivesc ramele ovale, fin dreptunghiulare, cu brase inalte.
Fata in forma de inima va respinge ramele groase, dar va fi cu siguranta avantajata de o pereche de ochelari cu o rama care sa aiba partea inferioara mai evidentiata si niste brate joase de preferat.
Celor cu fata patrata li se vor potrivi cu siguranta ochelari cu rame subtiri, ovale pentru a da alungire fetei.

Cei cu fata in forma de diamant ar trebui sa aleaga niste rame late in partea de sus, de preferat stilul aviator.

Ce sa mai iei in considerare in momentul in care alegi <strong><a href="https://www.ochelarivintage.com">ochelarii</a></strong>?

In primul rand, sprancenele nu ar trebui sa fie depasite de partea superioara a ochelarilor, deoarece va da efectul de sprancene duble si de o mimica mirata permanenta.

Partea inferioara sa nu-ti atinga obrajii sau sa dea impresia ca se sprijina, deoarece va avea efectul unui ochi nefixat, care priveste tot timpul peste lentile. Extremitatile de asemenea sa nu depaseasca foarte mult marginile fetei deoarece atunci, ochelarii vor parea suspendati.

In al doilea rand, trebuie sa fim atenti si la trasaturile fetei noastre. Daca ai un nas lung si subtire, cu siguranta vei fi pus mai bine in evidenta de niste ochelari cu puntea joasa, dar daca nasul tau este scurt si gros, o punte inalta va schimba aspectul oferindu-i mai multa subtilitate si finete.

De altfel pentru persoanele ochii mai departati, o pereche de ochelari cu puntea mai masiva va oferi un efect de apropiere, in timp ce pentru cei cu ochii mai apropiati, puntea transparenta este cea mai buna alegere.

Culoarea tenului conteaza de asemenea. Este important ca persoanele brunete, cu un ten mai inchis, ba chiar masliniu, sa aleaga acele rame de ochelari negre, maro, sau metalice. Cei cu ten deschis, blonzi, vor putea alege culori deschise sau chiar ochelari fara rame. Ramele colorate sunt potrivite pentru orice tip de ten sau par, atat timp cat vei lua in calcul culoarea ochilor, forma ramei sau chiar outfit-ul.

Acestea fiind spuse, esti gata sa iti alegi perechea de ochelari?

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro