Tipsuri de make-up pentru purtatoarele de ochelari

Fiecare doamna/domnisoara experimenteaza mult pana isi gaseste propria tehnica de a se machia, preferintele culorilor, stilul care o avantajeaza cel mai bine, cu eyeliner sau fara, unde si cand isi pune highlighter si multe alte detalii, cunoscute de noi, femeile. Este cu adevarat o munca grea pana iese totul perfect si pentru ca asta nu este suficient, exista o multime de factori ce intervin in procesul nostru de realizare a make-upului, printre care se poate numara si o pereche de rame de ochelari.

Da, sa porti ochelari cu lentile transparente nu este o tragedie, dar noi ne dorim sa aratam bine in tot acest timp, iar pentru asta trebuie sa tinem cont de cateva aspecte. Noi iti putem enumera cateva tipsuri pentru realizarea unui make-up care sa se potriveasca perfect cu ramele tale de ochelari.

Trebuie sa tinem cont de lentila ochelarilor, de dioptriile acestora si de marimea lor. Unele lentile eu tendinta sa mareasca sau din contra sa micsoreze ochiul, iar make-upul nostru trebuie sa fie putin contrar cu aceasta tendinta a lentilelor.

Daca lentilele maresc ochiul, este recomandat ca machiajul ochilor sa fie mai intens, sa se foloseasca culori inchise si eventual un creion negru pe linia apei. Acest machiaj ne va scoate ochii in evidenta intr-un mod placut. Daca lentila mareste ochii iar noi realizam un make-up de micsorare a acestora, vom crea o balanta perfecta intre mic si mare. Un machiaj tip smokey este bine venit.

Daca lentilele micsoreaza ochiu, este de preferat sa ne invartim intr-un spectru de culori mai calde, neutre, nude, de preferat sidefate. In acest caz evitam culorile inchise si creionul sau eyelinerul negru, putem opta pentru un creion nude sau alb aplicat pe linia apei. Putem sa adaugam iluminator pe arcada si in coltul intern al ochiului, pentru a arata mult mai fresh si pentru a elimina tendinta lentilelor de a micsora ochii.

Un alt tips tine de produsele pe care le folosesti pe fata. Ochelarii de vedere vor lasa semne pe puntea nazala si/sau sub ochi, indiferent de modelul acestora. Din aceasta cauza avem nevoie sa folosim produse mai rezistente in aceasta zona, pentru a ne asigura ca nu ne trezim cu pete pe fata, sau cu machiajul intins/sters.

Cand vine vorba de corector iti putem spune ca lentilele vor face machiajul mai vizibil si iti sugeram sa nu aplici mult corector sau pudra sub ochi, pentru a nu se observa intr-un mod inestetic faptul ca am utilzat intr-o cantitate mult prea mare astfel de produse. Un corector fluid si rezistent o sa isi faca “treaba” de minune.

Genele sunt si ele importante, puteti opta pentru gene false daca va doriti, dar de preferat este sa iti gasesti un rimel ideal pentru tine, care saiti confere volum si alungire genelor.

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro