Cum sa iti protejezi tenul de efectele nocive ale razelor solare

Soarele ne este prieten, dar si dusman in acelasi timp: ne ofera un bronz stralucitor, dar poate sa si usuce si sa arda pielea, daca nu luam masurile necesare. Mai mult, razele soarelui pot sa ne imbatraneasca tenul. Iata ce trebuie sa faci ca sa iti protejezi tenul, gatul si decolteul de razele nocive ale soarelui.
plaja
Exfoliere, hidratare si protectie
Dimineata dupa dus, inainte de a iesi din casa, acorda un pic de atentie tenului tau. Poti incepe cu o exfoliere, care elimina impuritatile si curata zona de celulele moarte. Inainte de aplicarea fondului de ten, da-te cu o crema cu factor de protectie solara. Fata are nevoie de protectie mai mare decat restul corpului, asa ca alege lotiuni cu SPF peste 30.

Alege crema potrivita tipului tau de piele. Acum gasesti lotiuni cu SPF in prezentari diverse: grase sau lipicioase, transparente, care intra usor/ greu in piele, spray-uri pulverizante, spray-uri colorate.
Daca mergi la plaja, nu uita sa folosesti o crema care sa fie rezistenta la apa. Specialistii recomanda aplicarea cremei cu SPF chiar de acasa, pentru ca aceasta sa intre in piele pana ajungem la strand, la piscina sau pe malul marii.

Nu neglija gatul si decolteul
Gatul si decolteul sunt si ele expuse la soare la fel de mult ca si fata, astfel ca necesita o ingrijire deosebita. In aceasta zona pielea este foarte sensibila si fina. Specialistii recomanda sa respectam aceeasi procedura ca si in cazul tenului: demachiere, tonifiere si hidratare.
Gomajul in aceasta zona este recomandat o data pe saptamana, pentru a elimina celulele moarte.

Ingrijirea de seara
Lupta impotriva efectelor nocive ale soarelui nu se incheie odata cu apusul.

Dupa o zi in care ne-am expus pielea la soare, trebuie sa folosim produse de ingrijire speciale. Chiar si un gel de dus special. Avand pielea uscata de la soare, putem folosi un gel crema de curatat pentru ten uscat si sensibil.
Seara, trebuie sa respectam procedurile de ingrijire a tenului: curatarea, aplicarea lotiunii tonice, dupa care aplicarea unei creme hidratante.

Pe timp de vara poti alege un lapte demachiant hidratant.
Ca bonus, poti sa iti rasfeti pielea cu o masca. In functie de necesitatile tenului tau, poti opta pentru o masca de curatare purifianta, care curata pielea in profunzime, sau una energizanta cu vitamine, care improspateaza si confera luminozitate tenului, hidrateaza pielea intensiv, fortificand-o si redandu-i aspectul natural.

Noaptea aplica o crema nutritiva, bogata in vitamine, care sa hraneasca pielea.

Sursa: perfecte.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Massy

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro

Lasă un răspuns